Ο δικτυακός μας τόπος ενδέχεται να καταχωρήσει πληροφορίες στον υπολογιστή σας που να μας επιτρέπουν να σας αναγνωρίζουμε σε επόμενη επίσκεψη χωρίς να απαιτηθούν στοιχεία πρόσβασης

Ιδρυτική Διακήρυξη - 23 ΦΕΒ. 2014

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΡΤΥΡΗ

ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ

«ΑΝΘΟΥΣΑ – ΓΕΡΑΚΑΣ – ΠΑΛΛΗΝΗ,

ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ»

Αγαπητές φίλες,Αγαπητοί φίλοι,

Αγαπητοί συμπολίτες,

Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε να είστε σήμερα εδώ, στο κάλεσμα που κάναμε

για να ανακοινώσουμε τη δημιουργία μιας νέας δημοτικής παράταξης, λίγους μήνες πριν από τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, τον Μάιο του 2014.

Αυτοδιοικητικές εκλογές σε μια δύσκολη πολιτική κοινωνική και οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας.

 Μέσα σε ένα περιβάλλον που αναζητά πυξίδα, στόχους και λύσεις προκειμένου να ξεπεράσει τις δυσκολίες του παρόντος, από τα λάθη του παρελθόντος.

Αγαπητές φίλες/ αγαπητοί φίλοι,

Είναι γνωστό ότι σε περιόδους κρίσης η πολιτική είναι επικίνδυνο επάγγελμα… το ζούμε καθημερινά….

Όμως σας το ξεκαθαρίζω από την αρχή.

Δεν φιλοδοξώ να γίνω ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.

 Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΜΟΝΟ & ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ. Και πιστέψτε με είναι πολύ μεγάλη η διαφορά. Ο τίτλος Αυτοδιοικητικός είναι τίτλος τιμής για μένα. Είμαστε Αυτοδιοικητικοί που ζούμε για τον Δήμο και όχι από τον Δήμο.

Αγαπητές φίλες/ Αγαπητοί φίλοι,

Στις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα διεκδικήσω το αξίωμα του Δημάρχου, του Δήμου Παλλήνης.

Η ονομασία του συνδυασμού μας είναι «ΑΝΘΟΥΣΑ – ΓΕΡΑΚΑΣ – ΠΑΛΛΗΝΗ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ». Το έμβλημα μας αντικατοπτρίζει το σύνθημα μας. Πόλεις για να ζεις, με άνεση, σε όμορφο περιβάλλον, με οικολογική συνείδηση και με μια ειρηνική συνύπαρξη όλων των κατοίκων.

Αγαπητές φίλες/ φίλοι,

Με αίσθημα ευθύνης σας παρουσιάζουμε σήμερα τις βασικές αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης του νέου δημοτικού συνδυασμού με το όνομα ΑΝΘΟΥΣΑ – ΓΕΡΑΚΑΣ – ΠΑΛΛΗΝΗ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ.

Η ίδρυση της παράταξης αυτής, μιας ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών, δεν είναι αποτέλεσμα κάποιων «εργαστηριακών δοκιμών» κομματικών γραφείων ή προσωπικών συμφερόντων.

Βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής λειτουργίας και των δημοκρατικών διαδικασιών. Στόχος της είναι να αλλάξει το σκηνικό στο δήμο μας και να αποδείξει ότι οι ενεργοί πολίτες έχουν τη δύναμη να συμβάλουν αποτελεσματικά και καθοριστικά στη χάραξη της αναπτυξιακής πορείας του τόπου μας.

Όσοι ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια για τη δημιουργία της νέας δημοτικής παράταξης έχουμε αποφασίσει να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς του δήμου μας, επαγγελματικούς, κοινωνικούς, αθλητικούς, πολιτιστικούς για συνεννόηση και συνεργασία για το καλό του τόπου μας.

Σε μια εποχή που όλα γύρω μας αλλάζουν με τρομακτικά γρήγορους ρυθμούς, ο δήμος μας χρειάζεται μια νέα δημοτική Αρχή, που θα χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και υπευθυνότητα. Μια δημοτική Αρχή που θα ανοίξει προοπτικές ανάπτυξης για τον τόπο, αγκαλιάζοντας όλους τους κατοίκους, ανεξάρτητα από πολιτικές προτιμήσεις και ιδεολογικές αφετηρίες.

Με αντίληψη που ανοίγει νέους ορίζοντες, ώστε να ρίξουμε μια νέα ματιά σε όσα ζούμε, να συνειδητοποιήσουμε αυτά που βιώνουμε, να δούμε με νέα ματιά αυτά που μπορούμε να κάνουμε. Να αναμετρηθούμε με το συγκεκριμένο, να ανατρέψουμε το κλίμα της ακινησίας και της αδράνειας. Με το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή να φέρουμε στο προσκήνιο τα προβλήματα. Να αναδείξουμε τις δυνατότητες. Να δουλέψουμε σκληρά για τις λύσεις. Να φέρουμε στο προσκήνιο, τον ενεργό πολίτη.

Με μια νέα αντίληψη αποκεντρωμένης δημοτικής λειτουργίας και λαϊκής συμμετοχής. Η λογική του ώριμου φρούτου και φράσεις όπως «η δημοτική αρχή έχει κουράσει» δεν είναι λογική που θα οδηγήσει το δήμο μας να αλλάξει σελίδα.

Αυτός ο τόπος μας ενώνει και μας δυναμώνει. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Όλοι μαζί θα πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι κοιτάζοντας μπροστά και μόνο μπροστά.

Ο Δήμος ανήκει στους πολίτες του.

Δεν μεταβιβάζεται από μια αλαζονική εξουσία σε μια άλλη. Οι εκλογές του Μαΐου δεν γίνονται για να γίνουν εκδηλώσεις «διαδοχής της καρέκλας». Γίνονται για να αποφασίσουν οι πολίτες σε ποιους θα εμπιστευθούν την προκοπή και το μέλλον της πόλης τους.

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Δεν έγιναν όσα μπορούσαν να γίνουν. Δεν αξιοποιήθηκαν όλες οι δυνατότητες του τόπου. Αντίθετα ο τόπος μας χρησιμοποιήθηκε πολιτικά και προσωπικά.

Αναρωτιέμαι συμπολίτες μου, δε βαρεθήκατε ακόμη να βλέπετε πολιτικούς να σπρώχνονται για φωτογραφίες κόβοντας κορδέλες, σε χειραψίες με πρωτοκλασάτα στελέχη κομμάτων, με βαρύγδουπες και στεγνές ανακοινώσεις στον καθημερινό τύπο;

Η δημοτική Αρχή υποτάχθηκε σε πολιτικά σχέδια και προσωπικούς σχεδιασμούς. Απομακρύνθηκε από το ρόλο που η νέα εποχή της Αυτοδιοίκησης υποχρεώνει κάθε δημοτική Αρχή.

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Η νέα εποχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται πρόσωπα και ομάδα ανθρώπων που γνωρίζουν τα προβλήματα του Δήμου, έχουν «ζυμωθεί» με την ενεργό παρουσία του στην τοπική κοινωνία και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν με τις ικανότητες τους στην επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων από τις λανθασμένες πολιτικές επιλογές του παρελθόντος.

Ενωμένη η τοπική κοινωνία, απαλλαγμένη από μικροσυμφέροντα να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις και να μετατρέψει τις δυσκολίες σε ευκαιρίες ανάπτυξης, χρησιμοποιώντας το καλύτερο διαθέσιμο, έμπειρο δυναμικό της.

Σήμερα στο Δήμο μας επιβάλλεται να συναντηθούν οι σκέψεις ανθρώπων, που άσχετα από την αφετηρία τους θα προτάξουν το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.

Ο τόπος μας διαθέτει τεράστιο αναξιοποίητο αποθεματικό όσον αφορά σε ανθρώπινο δυναμικό. Να ενεργοποιηθεί άμεσα, και να αφήσουμε κατά μέρος τις άγονες αντιπαραθέσεις, βάζοντας τις βάσεις για μια Ανταγωνιστική και Ευημερούσα τοπική κοινωνία.

Η νέα εποχή που ζούμε, δε χρειάζεται προχειρότητες και «Σωτήρες». Η εποχή των Σωτήρων είναι παρελθόν. Χρειάζονται άνθρωποι που διαθέτουν εμπειρία, γνώση, εργατικότητα και πνεύμα συνεργασίας έτσι ώστε το οικοδόμημα που θα δημιουργηθεί να αποπνέει σεβασμό και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στην περιοχή. Να διαχειριστούν την εξουσία προς όφελος των δημοτών και όχι ιδιοτελών συμφερόντων.

Φίλες και φίλοι,

Με βάση όλα αυτά, πριν από λίγο καιρό, αποφάσισα να θέσω στην κρίση σας, την υποψηφιότητα μου για το αξίωμα του Δημάρχου Παλλήνης.

Η απόφαση μου αυτή, υπαγορεύθηκε πρώτα απ’ όλα από την εμπιστοσύνη που εκφράστηκε στο πρόσωπο μου στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές και από τις επανειλημμένες συζητήσεις και προβληματισμούς με γνωστά πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα, αλλά και από την αγωνία πολλών συμπολιτών μας για το μέλλον του Δήμου μας.

Η απόφαση μου να θέσω υποψηφιότητα πάρθηκε μετά από πολύ σκέψη.

Προσωπικά γνωρίζω ότι η πρόκληση είναι μεγάλη, ο δρόμος θα είναι δύσκολος, γεμάτος παγίδες και ανηφόρες. Σε όλη μου όμως τη ζωή, δεν μου χαρίστηκε τίποτα. Πάντα πολεμούσα για να πετύχω τους στόχους μου.

Κι αυτό θα κάνω, αν με την ψήφο σας με τιμήσετε με το αξίωμα του Δημάρχου.

Θα βρεθούμε όλοι, με τους συνεργάτες μου, μπροστά σε παθογένειες και αδυναμίες του χθες, μπροστά στα οξυμένα προβλήματα της κοινωνίας και σε πολλά χρόνια προβλήματα που περιμένουν επίλυση.

Στα μεγάλα προβλήματα της επόμενης μέρας, της νέας δύσκολης πενταετίας της νέας δημοτικής αρχής, δηλώνω πρώτος το ΠΑΡΟΝ.

Είμαι έτοιμος και αποφασισμένος να υπηρετήσω το Δήμο, με μοναδικό στόχο, ως πραγματικός Δήμαρχος, την ισόρροπη ανάπτυξη των τριών πόλεων ΑΝΘΟΥΣΑ – ΓΕΡΑΚΑ – ΠΑΛΛΗΝΗΣ.

Χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, θα δουλέψω σκληρά και θα αγωνιστώ για το καλό του τόπου που γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και δραστηριοποιούμαι.

Τον τόπο που γνωρίζω σπιθαμή προς σπιθαμή, ξέρω τους ανθρώπους, βιώνω τις αγωνίες και συμμερίζομαι τα όνειρα τους.

Περάσαμε πολλά χρόνια απραξίας και κακής διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων από τη σημερινή δημοτική αρχή. Σήμερα είμαστε ακριβώς στο σταυροδρόμι των επιλογών για να εμφανίσουμε μια νέα δημοτική πρόταση. Μια πρόταση αναγεννησιακή για τον Δήμο της Παλλήνης. Μια νέα εποχή για το Δήμο μας, για εμάς!

Με δεδομένη την αγάπη μας για το Δήμο, με δεδομένη τη θέληση μας να προσφέρουμε και με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε κάθε συμπολίτη μας,

σας καλούμε όλους να έρθετε κοντά μας.

Απευθύνω κάλεσμα ενότητας, μια ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας και συστράτευσης σε όλους τους Αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Δήμου Παλλήνης παλιούς και νέους που έχουν τον ίδιο στόχο μαζί μου.

Απευθύνω κάλεσμα στους νέους, το μέλλον του Δήμου μας, να μας εμπιστευθούν. Θα είμαστε δίπλα τους, αρωγοί στα σχέδια τους.

Απευθύνομαι στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους μικρομεσαίους και υπόσχομαι ότι ο Δήμος θα είναι το στήριγμα τους μέσα στα πλαίσια της συνεργασίας με τον επίσημο θεσμικό τους φορέα.

Τέλος, απευθύνω κάλεσμα σε όλες τις παραγωγικές τάξεις του δήμου μας, δηλώνοντας ότι το στοίχημα της επιτυχίας είναι προσωπική υπόθεση όλων μας.

Θέλουμε τη συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων του δήμου μας, για τη συγκρότηση ενός νέου πολυσυλλεκτικού δημοτικού συνδυασμού και την κατάρτιση ενός ρεαλιστικού προγράμματος για την Ανθούσα, το Γέρακα, την Παλλήνη, που θα υλοποιηθεί μέσα στη διάρκεια της επόμενης δημοτικής περιόδου.

Φίλες, φίλοι,

Η νέα δημοτική παράταξη μας ΑΝΘΟΥΣΑ – ΓΕΡΑΚΑΣ – ΠΑΛΛΗΝΗ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ πρεσβεύει τη νέα πρόταση της εποχής.

Μια πρόταση που θα φέρει αλλαγή στην καθεστωτική αντίληψη που μας κούρασε όλους, στη νοοτροπία αντιμετώπισης των καθημερινών προβλημάτων του πολίτη, στη φιλοσοφία παροχής υπηρεσιών προς τον δημότη, στη διατήρηση πολιτικών σκοπιμοτήτων προς εξυπηρέτηση κομματικών γραφείων και συμφερόντων.

Η νέα μας δημοτική παράταξη θα κάνει πράξη τη χρηστή διοίκηση, τη διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, το νοικοκύρεμα που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Η νέα μας δημοτική παράταξη θα βάλει τέλος στα φαινόμενα διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.

Αγωνιζόμαστε για έργα που θα ανακουφίσουν. Όλοι εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι στα προβλήματα υπάρχουν λύσεις!

Λύσεις για την αποχέτευση.

Λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, για την ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, για περισσότερο πράσινο.

Λύσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας που μαστίζει την περιοχή μας.

Λύσεις στο οξυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Μαραθώνος, που υποβαθμίζει την ποιότητα της καθημερινής ζωής των κατοίκων.

Λύσεις για την οικονομική ανάπτυξη του εμπορικού κόσμου.

  •        Έχουμε τη βούληση να σταθούμε δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στα άτομα της τρίτης ηλικίας, την εργαζόμενη μητέρα, τα άτομα με αναπηρίες και τους πολύτεκνους.
  •        Έχουμε τη βούληση να δημιουργήσουμε εστίες πολιτισμού, με σεβασμό στην παράδοση μας.
  •        Έχουμε τη βούληση να ενισχύσουμε τον Αθλητισμό, τον πολιτισμό, δίνοντας κίνητρα και υλοποιώντας έξυπνες προωθητικές ενέργειες για τον εμπορικό κόσμο της περιοχής.
  •        Έχουμε τη βούληση να ανατρέψουμε τη σημερινή γκρίζα πραγματικότητα.

Θέτοντας εφικτούς στόχους, με ρεαλισμό και άμεσα εφαρμόσιμο πρόγραμμα μπορούμε να δώσουμε νέα πνοή στον δήμο μας. Οραματιζόμαστε μια ζωντανή τοπική αυτοδιοίκηση, κυψέλη δημιουργίας και πολιτισμού, που θα είναι ανοιχτή σε όλους τους δημότες χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς και φαινόμενα αλαζονείας.

Φίλες, φίλοι,

Στον αγώνα που ξεκινάμε δεν είμαστε μόνοι. Μαζί μας έχουμε την πρώτη ομάδα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού μας.

Πολίτες που νοιάζονται για την πόλη τους,

 την Ανθούσα, τον Γέρακα, την Παλλήνη.

Άνθρωποι με αυτοδιοικητικές ικανότητες, με διάθεση για προσφορά, με ιδέες, κέφι και ενθουσιασμό.

Άνθρωποι με αγάπη για τον διπλανό τους και για τον τόπο μας.

Συμπολίτες μας, γυναίκες και άνδρες, γνωστά ονόματα της κοινωνίας μας που διακρίθηκαν και εκπροσωπούν το χώρο της επιστήμης, της τέχνης, του εθελοντισμού, του αθλητισμού, της νεολαίας και των επιχειρήσεων.

Συνδυάζουμε δημιουργικά τη συνέχεια με την ανανέωση και φτιάχνουμε το ψηφοδέλτιο δουλειάς για το Δήμος της Παλλήνης. Ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο. Βάζουμε τον πήχη ψηλά, βάζουμε τα δυνατά μας για το αύριο του τόπου μας.

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Η αναγέννηση του Δήμου Παλλήνης είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας απέναντι στον τόπο που αγαπάμε. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην ανακύκλωση αποτυχημένων συνταγών και μεθόδων.

Αξίζει λοιπόν, να κάνει ο καθένας την υπέρβαση του και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την προοπτική ενός καλύτερου δήμου.

Με την Διακήρυξη Αρχών κάνουμε την αρχή και καλούμε σε συστράτευση όλους τους κατοίκους. Ζητάμε την έμπρακτη στήριξη και την ενεργό συμμετοχή σας για να γυρίσουμε σελίδα.

Εμπιστευθείτε μας.

Έχουμε τη γνώση αλλά και τη θέληση να κάνουμε πραγματικότητα τη νέα εποχή στον Δήμο μας.

 Όλοι μαζί πάμε μπροστά.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε κάθε πολίτη προχωράμε μπροστά και ζητάμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όχι για να μετρήσουμε τις δυνάμεις των άλλων παρατάξεων αλλά για να αναλογιστούμε πόσοι μπορούμε να προσφέρουμε στο ΟΡΑΜΑ, ΑΝΘΟΥΣΑ – ΓΕΡΑΚΑΣ – ΠΑΛΛΗΝΗ- ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ.

Και απ’ ότι βλέπω είμαστε πολλοί και η ώρα της αλλαγής σήμανε.

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη σημερινή παρουσία σας. Δώσατε το εναρκτήριο λάκτισμα. Μας δώσατε θάρρος να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του κοινού μας οράματος.

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,

Θα σας εξομολογηθώ κάτι.

Όταν ανακοίνωσα την υποψηφιότητα μου για το αξίωμα του Δημάρχου στο Δήμο μας άκουσα αρκετά σχόλια.

Θα θυμίσω όμως σε όλους αυτούς τους καλοπροαίρετους αυτό που είπε ο Γκάντι

«Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς…».

Σας ευχαριστώ και πάλι.

ΠΑΛΛΗΝΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Προεκλογικό Πρόγραμμα Δράσης 2014-2019

facebook   twitter   you tube

Σύνδεση

E-mail
Κωδικός
Εγγραφή / Ανάκτηση κωδικού

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας
για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα στο email σας.