Ο δικτυακός μας τόπος ενδέχεται να καταχωρήσει πληροφορίες στον υπολογιστή σας που να μας επιτρέπουν να σας αναγνωρίζουμε σε επόμενη επίσκεψη χωρίς να απαιτηθούν στοιχεία πρόσβασης

Ισχυρό παρόν στην ομιλία του Παν. Μερτύρη

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτία Τύπου
25 Ιανουαρίου 2019 13:04 | 486 Προβολές

Ισχυρό παρόν στην ομιλία του Παν. Μερτύρη

Τα κεντρικά συμπεράσματα από την αυτοδιοικητική περίοδο που λήγει και την επαναβεβαίωση των Αρχών που διέπουν τον συνδυασμό « Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη, Πόλεις για να ζεις»,  παρουσίασε σε ένα ακροατήριο που ήθελε να ακούσει και να μάθει για τα τεκταινόμενα στον Δήμο μας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παλλήνης,  κ. Παναγιώτης Μερτύρης.

Η ομιλία του  είχε έντονο κριτικό χαρακτήρα για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής. Με σοβαρότατες αναφορές στον ίδιο το Δήμαρχο, από  τον οποίο  ζήτησε αφ΄ ενός να μην υποβάλλει  εκ νέου υποψηφιότητα, αλλά και για όσο διάστημα του απομένει, να βοηθήσει σε μια κοινή προσπάθεια όλων των δημοτικών Παρατάξεων, για το «νοικοκύρεμα» του Δήμου.

Αναφέρθηκε στις χαμένες ευκαιρίες του Δήμου μας, ως προς την εκμετάλλευση και αξιοποίηση πόρων προερχόμενων από κοινοτικά κονδύλια. Επισήμανε την έλλειψη ενός σοβαρού προγραμματισμού με αποτέλεσμα την αλληλοαναίρεση έργων και την σπατάλη του Δημόσιου χρήματος, όπως επίσης την αναγκαιότητα του επαναπροσδιορισμού των Αυτοδιοικητικών επιλογών επικεντρώνοντας  στον  Άνθρωπο.

Διακήρυξε με πολλαπλούς τρόπους τον σεβασμό που πρέπει να επιδεικνύουν οι διοικούντες, στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος, ιδιαίτερα στην περίοδο αυτή, που η ελληνική οικογένεια αγωνιά για την επιβίωση.

Ο κ. Μερτύρης  επισήμανε επίσης την προτεραιότητα του από την  πρώτη ημέρα της ανάληψης της ηγεσίας της παράταξης, να αναδείξει νέα στελέχη,  με τα οποία πορεύτηκε για το ξεμπλοκάρισμα της κοινωνίας μας, από αγκυλώσεις που κρατάνε τον Δήμο μας μακριά από μια ουσιαστική Ανάπτυξη.

Όπως χαρακτηριστικά είπε δύο άξονες καθόρισαν και καθορίζουν την αυτοδιοικητική του πρακτική ως αρχηγό της Μείζονος Αντιπολίτευσης. Από τη μια ο αυστηρός έλεγχος των πεπραγμένων της διοίκησης και από την άλλη η προώθηση εποικοδομητικών  θέσεων και προτάσεων για την αναβάθμιση της ζωής των δημοτών.

Κατηγόρησε την διοίκηση Ζούτσου για Αλαζονικές πρακτικές, για αδιαφάνεια, για αυταρχισμό και παραπλάνηση των δημοτών με εξαγγελίες έργων, που δεν μπορούν να ολοκληρωθούν, αφού οι προϋπολογισμοί υπερβαίνουν την επάρκεια των ταμείων.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, κατέθεσε ένα αισιόδοξο μήνυμα  για την άμεση δημιουργία φορέα  με εξασφαλισμένα ήδη τα απαραίτητα κεφάλαια, που θα συμβάλλει σε ουσιαστικές αναπτυξιακές προτάσεις και εφαρμογές, που αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Το κυρίαρχο «μότο» της συγκέντρωσης, περικλείεται στην φράση που επανέλαβε δύο φορές και χειροκροτήθηκε έντονα από τους παρευρισκόμενους.

«Δήμαρχε ότι ήταν να δώσεις το έδωσες, ότι ήταν να πάρεις το πήρες».

 

Γραφείο Τύπου

(Φωτογραφίες Γ. Λάϊος)




Επιστροφή

Αφήστε το σχόλιό σας

Για να μπορείτε να βαθμολογήσετε ή να απαντήσετε σε σχόλια ή να διαγράψετε κάποιο σχόλιό σας: Εγγραφή
Όνομα: