Ο δικτυακός μας τόπος ενδέχεται να καταχωρήσει πληροφορίες στον υπολογιστή σας που να μας επιτρέπουν να σας αναγνωρίζουμε σε επόμενη επίσκεψη χωρίς να απαιτηθούν στοιχεία πρόσβασης

Σύγκληση Επιτροπής Διαβούλευσης 16/7/18.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτία Τύπου
17 Ιουλίου 2018 16:59 | 170 Προβολές

Σύγκληση Επιτροπής Διαβούλευσης 16/7/18.

Ενημερωτικό Δελτίο.

Επιτροπή Διαβούλευσης. Ένα υποχρεωτικό «βαρίδι»  στην εξουσία του κ. Ζούτσου.

Όταν έχουν απαξιωθεί οι  θεσμικές δημοκρατικές λειτουργίες  συστηματικά από σένα επί σειρά ετών και τις  θυμάσαι ως «αναγκαίο κακό» για την επίφαση της Δημοκρατικής νομιμότητας τι  να ελπίζουμε από σένα πια Δήμαρχε;

Συγκαλείς την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου, χωρίς να τηρείς καν τις  κανονιστικές οδηγίες περί σύγκλησης του οργάνου.  Μήπως να  σου υπενθυμίζαμε κύριε Ζούτσο,  ότι χρειάζονται 7 εργάσιμες ημέρες για την έγκαιρη ενημέρωση των συμμετεχόντων (μελών); Μήπως κάθε νόμιμο κάλεσμα θα πρέπει να συνοδεύεται με την ημερήσια διάταξη   και  το περιεχόμενο των εισηγήσεων  οι οποίες θα συζητηθούν, προκειμένου να ενημερωθούν και να  προετοιμαστούν αντίστοιχα οι συμμετέχοντες;

Κάλεσες λοιπόν την Επιτροπή την Παρασκευή (13/7 στις 15.49)  σε  συνεδρίαση  για την Δευτέρα 16/7, παραβιάζοντας  κάθε έννοια νομιμότητας και βέβαια ακυρώνοντας, τα όποια πιθανά αποτελέσματα που πιθανόν να προέκυπταν.

Αυτή είναι η συγκεκριμένη  κουλτούρα που σε καθοδηγεί!

Η ρητορική σου  για τα προσχέδια επιχειρησιακής δράσης και το τεχνικό πρόγραμμα , από κουραστική έως ακαταλαβίστικη,   αποκάρδιωσε τους παρευρισκόμενους  (στο έθιξαν άλλωστε και οι παρευρισκόμενοι συμπολίτες). Δεν θέλεις  και  ίσως  να  μη μπορείς να  είσαι αναλυτικός και  απλά κατανοητός,  γιατί  μάλλον δεν είσαι «καλά διαβασμένος» ή γιατί θέλεις «ομιχλώδες τοπίο» προκειμένου να ξεφεύγεις .

Έχεις όμως  την απαίτηση από μια οριακή πλειοψηφία,  να συναινεί . Σε τι και γιατί; Η απάντηση μία. Για την νομιμοφάνεια της στήριξης.

Είπαμε και στην αρχή πως δεν πιστεύεις στις ανοικτές συμμετοχικές διαδικασίες. Δεν αντέχεις στον διάλογο. Έχεις μπει στην «μεταφυσική της αυθεντίας».

Αλήθεια πόσα τηλέφωνα έπεσαν την τελευταία στιγμή προκειμένου να προστρέξουν κάποιοι ώστε να  προκύψει απαρτία( 14 μέλη) της Επιτροπής;

Καλοπροαίρετοι οι συμμετέχοντες Συμπολίτες, μόνο που δεν μπορούν να φανταστούν τις απόκρυφες μηχανιστικές σου μεθόδους ακόμη και στην συγκρότηση αυτού, του υπό άλλες συνθήκες, δημιουργικού Οργάνου.

Μιλάμε για Επιτροπή διαβούλευσης χωρίς τη συμμετοχή επί της ουσίας, εμπορικών και επαγγελματικών αντιπροσώπων της Πόλης, χωρίς τη συμμετοχή επιστημονικών συλλόγων, χωρίς εκπροσώπους τοπικού συμβούλιου Νεολαίας, χωρίς φορείς για την προστασία του περιβάλλοντος, χωρίς λοιπές κινήσεις πολιτών, όπως ο Νόμος ορίζει. Έχεις καταφέρει σε ένα Δήμο 70.000 κατοίκων, να συστήσεις μια Επιτροπή Διαβούλευσης 25 ατόμων, τους οποίους μάλιστα δεν καταφέρνεις να ενεργοποιήσεις όταν πρέπει.

Αυτή τη μιζέρια της μη συμμετοχής έχεις προωθήσει στον τόπο μας.

Δήμαρχε για μια ακόμη φορά σε καταγγέλλουμε  στους Συμπολίτες μας.

Θεωρούμε πως ο Αυτοδιοικητικός σου κύκλος  πρέπει να κλείσει οριστικά, αφού έφτασες να εμπαίζεις θεσμούς και πρόσωπα.

Ο Δήμος μας,  πρέπει να μπει σε τροχιά Ανάκαμψης.
Επιστροφή

Αφήστε το σχόλιό σας

Για να μπορείτε να βαθμολογήσετε ή να απαντήσετε σε σχόλια ή να διαγράψετε κάποιο σχόλιό σας: Εγγραφή
Όνομα: