Ο δικτυακός μας τόπος ενδέχεται να καταχωρήσει πληροφορίες στον υπολογιστή σας που να μας επιτρέπουν να σας αναγνωρίζουμε σε επόμενη επίσκεψη χωρίς να απαιτηθούν στοιχεία πρόσβασης

ΚΕΔΕ -«Κλεισθένης 1»: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο -Είναι «απαράδεκτο»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέα Αυτοδιοίκησης
2 Μαΐου 2018 16:00 | 76 Προβολές

ΚΕΔΕ -«Κλεισθένης 1»: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο -Είναι «απαράδεκτο»

Την απόσυρση του νομοσχεδίου θέτει η ΚΕΔΕ, ως όρο προκειμένου να ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία διαβούλευσης και συζήτησης με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, για τις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδίοικηση.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δ.Σ της ΚΕΔΕ. Την διαφωνία του εξέφρασε μόνο κ. Μπίρμπας, ενώ υπέρ της απόσυρσης του νομοσχέδιο τάχθηκε η Ελπίδα Παντελάκη, εκ μέρους του ΚΚΕ, με τη διαφορά ότι δήλωσε ότι είναι υπέρ της απλής αναλογικής.

Επιπλέον ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη κάλεσε όλα τα δημοτικά συμβούλια των δήμων να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο που δόθηκε για διαβούλευση, αφού όπως υποστήριξε αυτό το «κείμενο δεν μπορεί να αποτελέσει πεδίο συζήτησης».

Οι πλειονότητα των δημάρχων δήλωσε ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα προκληθεί χάος στους δήμους.

Το Δ.Σ της ΚΕΔΕ, αποφάσισε να πάρει τις τελικές αποφάσεις του στις 12 Μαϊου, σε διευρυμένη συνεδρίαση.

Επίσης οι δήμαρχοι προανήγγειλαν δυναμικές κινητοποιήσεις στην περίπτωση που το υπουργείο προχωρήσει τις διαδικασίες με το υπάρχων νομοσχέδιο.

πηγή:aftodioikisi.gr.Επιστροφή

Αφήστε το σχόλιό σας

Για να μπορείτε να βαθμολογήσετε ή να απαντήσετε σε σχόλια ή να διαγράψετε κάποιο σχόλιό σας: Εγγραφή
Όνομα: