Ο δικτυακός μας τόπος ενδέχεται να καταχωρήσει πληροφορίες στον υπολογιστή σας που να μας επιτρέπουν να σας αναγνωρίζουμε σε επόμενη επίσκεψη χωρίς να απαιτηθούν στοιχεία πρόσβασης

25η Μαρτίου. Μήνυμα Παν. Μερτύρη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτία Τύπου
25 Μαρτίου 2018 10:44 | 194 Προβολές

25η  Μαρτίου. Μήνυμα  Παν. Μερτύρη.

Από την 23η Μαρτίου του 1821  με την απελευθέρωση της Καλαμάτας, ξεκίνησε και εξελίχθηκε μια μοναδική Εθνική αλλά ταυτόχρονα και Κοινωνική Επανάσταση.

Η Επανάσταση των Ελλήνων του 1821, είναι απαύγασμα της ισχυροποίησης του Ελληνικού στοιχείου, μέσα και έξω από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και προκύπτει ως γεγονός, στο τέλος μιας μακράς περιόδου εντάσεων και αναταραχών. 

Η άσβεστη  μακραίωνη  Εθνική και θρησκευτική συνείδηση, είναι ο  αδιαίρετος Πυλώνας, που οδήγησε  τις Ελληνικές Κοινότητες στην γενίκευση του Επαναστατικού αγώνα .

Ο πόθος των Ελλήνων για την Ελευθερία τους από τον αλλόθρησκο Οθωμανικό ζυγό, παρέμενε άσβεστος από την επόμενη της Άλωσης.

Το 1821 είχαν πια ωριμάσει οι συνθήκες   μέσα από τις Ευρωπαϊκές επιρροές, για την ανάπτυξη Εθνικού  Κράτους, με ισχυρότατη Ιδεολογία την Ελληνική και Χριστιανική Ορθόδοξη συνείδηση.

Φίλοι μου σήμερα δεν φρεσκάρουμε απλά μια Εθνική μνήμη με επετειακές εορτές.

Σήμερα υποκλινόμαστε στους χιλιάδες Έλληνες αγωνιστές που θυσίασαν την ζωή τους για την  δημιουργία του  Κράτους των Ελλήνων. Της Πατρίδας μας.

Από τον Αθανάσιο Διάκο, τον Ανδρούτσο, τον Δικαίο, την Μπουμπουλίνα, τον Νικηταρά, τον Τζαβέλα, τον Μπότσαρη, τον Μιαούλη … έως τον Καραϊσκάκη και τον Κολοκοτρώνη.

Υποκλινόμαστε όμως και στους εκατοντάδες φιλέλληνες, όπως ο λόρδος Βύρων, ή  ο Κάρολος Φαβιέρος , που με την προσωπική τους θυσία, μετέστρεψαν το κλίμα στην Ευρωπαϊκή δύση.

 Απέναντι στους φωτοδότες ήρωες , έχουμε μια και μόνο μια υποχρέωση.

Διατηρώντας  άσβεστα τα Εθνικά μας ιδανικά, να καταστήσουμε σαφές σε όσους επιβουλεύονται τα σύνορα μας, πως  ο σύγχρονος  Έλληνας  δεν τα διαπραγματεύεται και είναι πανέτοιμος να αγωνιστεί με το αίμα του για το απαραβίαστο αυτών.

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν  στη σύγχρονη συγκυρία, είναι δυσδιάκριτοι και γι’ αυτό καλούμαστε  να επαγρυπνούμε, διατηρούντες Υψηλό Εθνικό και Πατριωτικό φρόνημα.

Η ελληνική μας συνείδηση είναι άσβεστη και θα παραμείνει στους αιώνες μέσα από τα παιδιά μας.

Τιμή και δόξα στους ήρωες αγωνιστές.

 

 Επιστροφή

Αφήστε το σχόλιό σας

Για να μπορείτε να βαθμολογήσετε ή να απαντήσετε σε σχόλια ή να διαγράψετε κάποιο σχόλιό σας: Εγγραφή
Όνομα: