Ο δικτυακός μας τόπος ενδέχεται να καταχωρήσει πληροφορίες στον υπολογιστή σας που να μας επιτρέπουν να σας αναγνωρίζουμε σε επόμενη επίσκεψη χωρίς να απαιτηθούν στοιχεία πρόσβασης

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 22/2/2018. Ενημερωτικό δελτίο

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτία Τύπου
25 Φεβρουαρίου 2018 20:26 | 174 Προβολές

Συνεδρίαση  Δημοτικού Συμβουλίου της  22/2/2018. Ενημερωτικό δελτίο

Θα μπορούσαμε να ισχυρισθούμε ως εισαγωγή της ενημέρωσης μας για τα τεκταινόμενα στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, πως η απογοήτευση, είναι το κυρίαρχο συναίσθημα που καταλαμβάνει ακόμη και «παραδοσιακούς» φίλους της παράταξης της πλειοψηφίας.

Τόσο  οι σκοπιμότητες που προσπαθεί να εξυπηρετήσει ο Δήμαρχος , όσο και η ανενέργεια  του, απέναντι σε σοβαρά  ζητήματα για την ζωή στην πόλη μας, προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στην πλειοψηφία των Πολιτών.

Ο επικεφαλής της Παράταξης μας, αναφέρθηκε  με απόλυτα ενημερωτικό τρόπο στις πρόσφατες ληστείες καταστημάτων και ιδιωτών  στον Δήμο μας.

Αξίζει να αναφερθούν τα στοιχεία που τόσο εμπεριστατωμένα κατέθεσε ο κ. Μερτύρης για την λειψανδρία της τοπικής Αστυνομικής  δύναμης. (Από δύναμη 42 ανδρών  πριν την ενοποίηση των τμημάτων, έχουν μείνει 28. Εξ αυτών 6 είναι αξιωματικοί, 6 ασχολούνται με την φύλαξη υψηλών προσώπων, 5  με τις μεταγωγές, 3χ3 βάρδιες= 9 με την φύλαξη του Α.Τ., οπότε μένουν 2 για περιφρούρηση και το σπουδαιότερο με ένα περιπολικό που δεν παίρνει μπροστά).  

Ο Δήμαρχος έχει σοβαρότατες ευθύνες  αφού δεν  καθιστά κοινωνούς για την υπάρχουσα κατάσταση, όλους τους δημότες, ώστε  ως κοινωνία να πάρουμε τις αποφάσεις μας προκειμένου να προστατευτούμε, αλλά και να ενδυναμώσουμε την άσκηση πίεσης  προς τις αρμόδιες αρχές. Ως δημοτική παράταξη αναρωτηθήκαμε γιατί δεν λειτουργεί η Επιτροπή Παραβατικότητας και ζητήσαμε την άμεση σύγκληση της.

Με λίγα λόγια είμαστε τόσο εμείς όσο και οι περιουσίες μας, στο έλεος του κάθε «κακοποιού στοιχείου» και ο Δήμαρχος επιδεικνύει μια «εγκληματική» αδράνεια προφανώς για να μην «διαρρήξει» τις προσωπικές του, δημόσιες σχέσεις και να πορεύεται «ατσαλάκωτος».

Όπως όλοι διαπιστώσαμε η ημέρα της καθαρής Δευτέρας στην περιοχή μας, σε τίποτε δεν καταμαρτυρούσε, πλην των προσωπικών πρωτοβουλιών των μπαμπάδων να πετάξουν χαρταετό με τα παιδιά τους, ότι εδώ είναι Ελλάδα, ότι  έχουμε γιορτή, ότι αρχίζει η Σαρακοστή, ότι τέλος πάντων, υπάρχει ένας Δήμος να τηρεί και να οργανώνει τα υπέροχα Έθιμα μας.

Η πρόφαση;  Η εξοικονόμηση ποσού για τις ευπαθείς ομάδες.

Η απάντηση του Δημάρχου μετά από ερώτηση του κ. Μερτύρη, για το ύψος του ποσού,  με το οποίο  τελικά θα ενισχυθεί το κοινωνικό παντοπωλείο, ήταν το «αξιομνημόνευτο» ποσό των 15.000 ευρώ.

Επί του συγκεκριμένου θέματος ο επικεφαλής μας, κατήγγειλε τον Δήμαρχο για τις φτηνές δικαιολογίες του περί στήριξης των ευπαθών ομάδων. Η σχετική απόφαση   μάλλον επικαλύπτει την έλλειψη  οργανωτικής ικανότητας από πλευράς Δήμου, στην βάση  μιας εθελοντικής κινητοποίησης από τους φορείς,  τους συλλόγους,  τις επιχειρήσεις.

Δεν θα επαναλάβουμε τα περί «κουρασμένης» διοίκησης, αλλά τα Κούλουμα δεν θα τα σβήσετε από τον «λαογραφικό χάρτη» μας κ. Ζούτσο, επειδή δεν μπορείτε ή δεν θέλετε.

 Ο δημοτικός μας σύμβουλος κ. Κάλανδρος ανέδειξε στα προ ημερησίας, ένα τρίτο σοβαρότατο θέμα που αφορά στην  έλλειψη πιστοποιητικών πυροπροστασίας και μάλιστα σε μεγάλα ποσοστά, σε σχολεία   δημόσια-ιδιωτικά και σε φροντιστήρια  που λειτουργούν στον Δήμο μας, προτρέποντας στον άμεσο έλεγχο των κτιρίων.

Επί του θέματος που αφορά στην αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας των προϊόντων χωρίς μεσάζοντες επισημάναμε την καθυστερημένη ενημέρωση- αντιμετώπιση από πλευράς διοίκησης. (Η απόφαση έχει ληφθεί από τον Νοέμβριο του 17). Επιστήσαμε δε την προσοχή προς τον Δήμαρχο, να αποφύγει μεθοδεύσεις, που θα προκρίνουν  λύσεις «υπέρ υμετέρων», εκμεταλλευόμενοι  το καινούργιο  θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας.

Απορία  μας δημιούργησε  η απόσυρση από την αρχική ημερήσια διάταξη   θέματος που αφορούσε διαγραφή του 50%  των οφειλών ύδρευσης  της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕΕ προς τον Δήμο μας.

Το ζήτημα των «επιλεκτικών» διαγραφών χρεών στην ύδρευση είναι ένα απαράδεκτο ζήτημα που εξελίσσεται και το παρακολουθούμε. Οι επιλεκτικές διαγραφές αναιρούν  κάθε έννοια ισότιμης αντιμετώπισης των δημοτών μας. Προφανώς συμβαίνει στην βάση μιας ανεπίτρεπτης  ψηφοθηρικής «πολιτικής».

Από τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης για ένα ακόμη συμβούλιο επιβεβαιώθηκε με τις τροποποιήσεις που κατατέθηκαν (θέματα 5-6), η προχειρότητα της κυκλοφοριακής μελέτης στον Σταυρό. Μιας μελέτης ανεπίκαιρης που με την εφαρμογή της δημιουργεί πολλά  περισσότερα προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής, από αυτά που δήθεν επιλύει.

Γραφείο Τύπου.

 Επιστροφή

Αφήστε το σχόλιό σας

Για να μπορείτε να βαθμολογήσετε ή να απαντήσετε σε σχόλια ή να διαγράψετε κάποιο σχόλιό σας: Εγγραφή
Όνομα:


facebook   twitter   you tube

Σύνδεση

E-mail
Κωδικός
Εγγραφή / Ανάκτηση κωδικού

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας
για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα στο email σας.