Ο δικτυακός μας τόπος ενδέχεται να καταχωρήσει πληροφορίες στον υπολογιστή σας που να μας επιτρέπουν να σας αναγνωρίζουμε σε επόμενη επίσκεψη χωρίς να απαιτηθούν στοιχεία πρόσβασης

Άλλη μια χρονιά χωρίς Κούλουμα στον Δήμο μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτία Τύπου
17 Φεβρουαρίου 2018 13:43 | 200 Προβολές

Άλλη μια χρονιά χωρίς Κούλουμα στον Δήμο μας.

«Συνεκτιμώντας τα κοινωνικά δεδομένα όπως αυτά  έχουν διαμορφωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης αποφάσισε ώστε τα χρήματα που θα διέθετε για τον εορτασμό των Κούλουμων και της  Καθαράς  Δευτέρας, να τα διαθέσει για την αγορά τροφίμων και γενικά ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και  τους εκατοντάδες δικαιούχους του».

Αυτή είναι η συνοπτική δήλωση του Δήμου μας, που επικαλείται μάλιστα και την σύμφωνη γνώμη της «πλειοψηφίας των παρατάξεων».

Δεν μας προσδιορίζει όμως το ακριβές ποσό με το οποίο θα ενισχύσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Η απόφαση αυτή φαντάζει ως έμπλεη  κοινωνικής ευαισθησίας και ορθολογικής διαχείρισης του «κοινού ταμείου» σε ημέρες οικονομικής ύφεσης.

Ωστόσο θα θέλαμε να επισημάνουμε πως:

Οι λαϊκές εκδηλώσεις των Κούλουμων όπως και πολλές άλλες που έχουν τις ρίζες τους σε βάθος χρόνων και αποτελούν μέρος της παραδοσιακής μας κληρονομιάς, συμβάλλουν στην ενίσχυση των αλληλέγγυων συμπεριφορών μεταξύ των Ελλήνων.

Διακρίνουμε μια «αδυναμία» για να μην ισχυρισθούμε «αδιαφορία» του Δήμου να πρωτοστατήσει σε μια οργανωτική προσπάθεια  για τα Κούλουμα, στην οποία τον ουσιαστικό λόγο θα είχαν οι εθελοντές των  συλλόγων μας  και οι τοπικές  επιχειρήσεις με τις αντίστοιχες χορηγίες τους.

Αν η διοίκηση του Δήμου αισθάνεται κουρασμένη να οργανώσει οτιδήποτε λαϊκό εμπνέοντας και συμπαρασύροντας τους εκατοντάδες των συμπολιτών μας που θέλουν και μπορούν να συνεισφέρουν  με ανιδιοτέλεια στα κοινά , λυπούμαστε. Πρέπει  όμως  οι χιλιάδες των δημοτών μας που στερούνται του κλίματος μιας εορταστικής ανάπαυλας να προβληματιστούν ανάλογα  για τις «ράθυμες» αυτές επιλογές.

Τέλος θέλουμε να επισημάνουμε στους κυρίους αυτούς πως αν είχαν περιορίσει στο ελάχιστο πολλές από τις σπατάλες τους δεν θα βρισκόμασταν σήμερα στο δίλλημα, κάνουμε δεν κάνουμε Κούλουμα για να περισώσουμε και καλά 25.000 ευρώ.

Σας θυμίζουμε την τελευταία απόφαση της πλειοψηφίας, για δαπάνη  ύψους 24000 ευρώ,  στον επικοινωνιολόγο του κ. Ζούτσου.

.Επιστροφή

Αφήστε το σχόλιό σας

Για να μπορείτε να βαθμολογήσετε ή να απαντήσετε σε σχόλια ή να διαγράψετε κάποιο σχόλιό σας: Εγγραφή
Όνομα:


facebook   twitter   you tube

Σύνδεση

E-mail
Κωδικός
Εγγραφή / Ανάκτηση κωδικού

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας
για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα στο email σας.