Ο δικτυακός μας τόπος ενδέχεται να καταχωρήσει πληροφορίες στον υπολογιστή σας που να μας επιτρέπουν να σας αναγνωρίζουμε σε επόμενη επίσκεψη χωρίς να απαιτηθούν στοιχεία πρόσβασης

Δημοτικό Συμβούλιο της 30/1/2018. Ενημερωτικό Δελτίο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτία Τύπου
3 Φεβρουαρίου 2018 15:51 | 144 Προβολές

Δημοτικό Συμβούλιο της 30/1/2018. Ενημερωτικό Δελτίο.

Με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη συνήλθε το δημοτικό μας Συμβούλιο την Τρίτη 30/1/18.

Το πρώτο αφορούσε Ενημέρωση επί διαφόρων θεμάτωνκαι το δεύτερο στην έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. “Κατασκευή πεζοδρομίων στον Γέρακα το 2016», με αριθμό απόφασης 04/16.  

Μας δημιούργησε κοινή απορία η διατύπωση στην πρόσκληση, «Ενημέρωση επί διαφόρων θεμάτων». Ποια είναι τα διάφορα θέματα κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,  επί των οποίων θέλετε να μας ενημερώσετε, αλλά δεν μας δίνετε την  ευκαιρία να προσέλθουμε προετοιμασμένοι επ΄ αυτών γνωρίζοντας το αντικείμενο της συζήτησης; Τι είδους νέες τακτικές προσπαθείτε να εφαρμόσετε;

Με την εξέλιξη βέβαια της συζήτησης το «κουβάρι των σκοπιμοτήτων» άρχισε να ξετυλίγεται. Ήθελε ο κ. Δήμαρχος να μας «ενημερώσει» για το ενδιαφέρον του να αποκτήσουν τα κέντρα των οικιστικών μας ιστών δίκτυο φυσικού αερίου.

Φαίνεται πως εκτός από την περίοδο των Απόκρεω μπήκαμε και σε μια μακρά προεκλογική περίοδο.

Πως μπορεί να δικαιολογηθούν διαφορετικά α) ενέργειες με πρόσχημα την ανάπτυξη δικτύου φυσικού αερίου, που δεν έχουν συζητηθεί προγενέστερα στο Δημοτικό Συμβούλιο και β) υπό  ποιες προϋποθέσεις διαβουλεύεται ο Δήμαρχος με κλειστές πόρτες με μια από τις 15-18  υπάρχουσες εταιρείες παροχής  φυσικού αερίου και μεσολαβεί υπέρ της, συγκεντρώνοντας προσωπικά στοιχεία των δημοτών που εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους;

«Λαύρος» ο κ. Μερτύρης αφού κατήγγειλε τις μονοδιάστατες και ελεγχόμενες  επιλογές του Δημάρχου επί του συγκεκριμένου, ζήτησε να αποσυρθούν αμέσως τα φυλλάδια  εκδήλωσης ενδιαφέροντος  που δεν είχαν μοιρασθεί έως της στιγμής εκείνης από τον Δήμο.

Μας ενημέρωσε επίσης ο κ. Δήμαρχος για την προοπτική λειτουργίας σταθμού Metro στον Γέρακα. Με την σειρά μας θα διορθώναμε για την ακρίβεια της πληροφορίας, πως το θέμα  αφορά στη λειτουργία «Σταθμού Προαστιακού  στον Γέρακα» και θα επισημαίναμε  στον κ. Δήμαρχο την πρόνοια που πρέπει να ληφθεί για την έγκαιρη δημιουργία των υποδομών που είναι απαραίτητες σε αντίστοιχες περιπτώσεις, προκειμένου να προστατέψουμε την περιοχή και τους συνδημότες μας που διαμένουν στη συγκεκριμένη περιοχή.  

 Η παράταξη μας καταψήφισε το δεύτερο θέμα που αφορά στον «τακτοποιητικό» 1ο ΑΠΕ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ- με αρ. μελέτης 04/2016, λόγω έλλειψης απαραίτητων  στοιχείων.

Σημαντική στιγμή του συγκεκριμένου Συμβουλίου θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η «Λακωνική αποδοχή» του κ. Ζούτσου, της απόφασης της Αποκεντρωμένης διοίκησης πως δεν εγκρίνει ως νόμιμη την απόφαση που πήρε αυτός και η πλειοψηφία του, για την αντικατάσταση του κ. Καρκούλια από τις δύο επιτροπές στις οποίες συμμετείχε μετά την ανεξαρτητοποίηση του. Ως  γνωστόν ο κ. Καρκούλιας είχε προσφύγει στην Αποκεντρωμένη διοίκηση προς άρση της παράτυπης απόφασης της πλειοψηφίας.

Είναι εύλογη η απορία δημοτικής Συμβούλου που ερώτησε τον Δήμαρχο.

-Μα εσείς ως νομικός δεν γνωρίζατε  το παράτυπο της απόφασης σας κ. Δήμαρχε;

Πλούσια τα προ ημερησίας, τόσο σε ενδιαφέροντα όσο και σε σπουδαιότητα Θέματα.

Ξαναήρθε στο προσκήνιο η «περίφημη καμπάνια της Χοληστερόλης» και ο επικεφαλής της παράταξης μας προσδιόρισε το θέμα στην πραγματική πολιτική διάσταση που σκόπιμα ο Δήμος «θόλωσε». Ο κ. Ζούτσος «στριμωγμένος» και για τις αυτάρεσκες προπαγανδιστικές φωτογραφήσεις του στο Αυστριακό βαγόνι υπέπεσε στο ατόπημα να υποστηρίξει πως οι μικροβιολόγοι της περιοχής μας δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον σε κάλεσμα του. Ποιο κάλεσμα;

-Ως παράταξη, μας ενδιαφέρει πρώτα απ’ όλα η στήριξη και  αξιοποίηση του δικού μας επιστημονικού και επιχειρηματικού δυναμικού, δήλωσε ο Παναγ. Μερτύρης. 

Αλγεινή επίσης εντύπωση έκανε  η τοποθέτηση του ιατρού  κ. Μπουλμπασάκου, με την παραδοχή του, που αναπαράγει συγκεκριμένες πολιτικές, πως τώρα ποια μόνο ξένες εταιρείες υπάρχουν κ.λ.π. Τοποθέτησε μάλιστα αν και γιατρός, στον ίδιο ρόλο  μια Αυστριακή επιχείρηση εμπορίας φαρμακευτικών υλικών με το επιστημονικό δυναμικό των μικροβιολόγων.  Αβανταδόρος του κ. Ζούτσου;  Όλοι αποκαλυπτόμαστε και όλοι κρινόμαστε κάποτε.

Δυναμική  και αυστηρή η κ. Γρατσία κατήγγειλε το απαράδεκτο κλείσιμο της καντίνας του γηπέδου με αφορμή ψευδείς καταγγελίες. -Η καντίνα  «ξεδιψάει» τους αθλούμενους κ. Δήμαρχε και πρέπει να λειτουργεί απρόσκοπτα.

Κανείς δεν θα ήθελε να είναι στην θέση του κ. Δημητριάδη όταν ο κ. Μερτύρης αναφέρθηκε στους «διαδικτυακούς ρύπους» του συγκεκριμένου Αντιδημάρχου και τον εγκάλεσε να λειτουργεί με πολιτισμό και ανάλογο σεβασμό προς το αξίωμα που του εμπιστεύθηκε ο Δήμαρχος.

Το γέλιο επίσης προκάλεσε η ανάγνωση επιστολής από τον κ. Μερτύρη, που απεστάλη από τις υπηρεσίες του Δήμου σε συμπολίτη μας και αφορούσε χρέος  ύψους 40 ευρώ, για  ετήσια τέλη στο νεκροταφείο.

Η αυστηρή νομική γλώσσα της επιστολής με το απειλητικό της ύφος και επικλήσεις νόμων και διατάξεων μάλλον ως  «όπλο εξόντωσης» του Πολίτη μπορεί να θεωρηθεί αφού διαβάζοντας την και μέχρι να φτάσεις να δεις το ποσό, ίσως να έχεις πάθει έμφραγμα ή εγκεφαλικό!

Αν όμως το προηγούμενο θέμα το περιγελάς, δεν είναι καθόλου γι΄ αστεία η στάση του Δημάρχου,  της πλειοψηφίας και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, να μη συζητήσουν καν στο Συμβούλιο τη πρόταση του κ. Μερτύρη που αφορούσε σε ψήφισμα που θα έπρεπε να πάρει ο Δήμος παραλληλισμένο με την απόφαση της ΚΕΔΕ, που θέτει ως όρο τη μη χρήση από τα Σκόπια του ονόματος της Μακεδονίας.

Φαίνεται πως ο κ. Ζούτσος και οι συν αυτώ   δεν ανησυχούν για τα τεκταινόμενα στην Πατρίδα μας, όσο ανησυχούν για τα προβλήματα σε άλλες χώρες για τα οποία με χαρά βγάζουν ψηφίσματα…
Γραφείο Τύπου.

 

 Επιστροφή

Αφήστε το σχόλιό σας

Για να μπορείτε να βαθμολογήσετε ή να απαντήσετε σε σχόλια ή να διαγράψετε κάποιο σχόλιό σας: Εγγραφή
Όνομα: