Ο δικτυακός μας τόπος ενδέχεται να καταχωρήσει πληροφορίες στον υπολογιστή σας που να μας επιτρέπουν να σας αναγνωρίζουμε σε επόμενη επίσκεψη χωρίς να απαιτηθούν στοιχεία πρόσβασης

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 23/1/2018. Ενημερωτικό Δελτίο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτία Τύπου
27 Ιανουαρίου 2018 16:50 | 194 Προβολές

Συνεδρίαση  Δημοτικού Συμβουλίου 23/1/2018. Ενημερωτικό Δελτίο.

Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά  όπως φαίνεται για την Δημαρχιακή παράταξη.

Μετά την κατακραυγή από ολόκληρη την αντιπολίτευση, για τη «διαφημιστική προώθηση» της Αυστριακής εταιρείας φαρμακευτικών προϊόντων (με πρόσχημα τις μετρήσεις για την χοληστερίνη των δημοτών μας) από τον Δήμο μας, ακολούθησαν  οι ιδιαίτερου πολιτικού βάρους  καταγγελίες  της κ. Κουνενάκη που αφορούν στην διοίκηση Ζούτσου και η  δήλωση Ανεξαρτητοποίησης της.

Και στα δύο αυτά ζητήματα ο κ. Ζούτσος επιβεβαίωσε  από τις τοποθετήσεις του,  τις απόψεις όσων  τον θεωρούν «μηχανορράφο» και «υποκριτή».  Πράγματι ο κ. Ζούτσος έδειξε πως δεν διαθέτει το ανάστημα να αναγνωρίσει λαθεμένες ενέργειες,  ή ότι μπορεί να διαμορφώσει στη ζωή του, ειλικρινείς ανθρώπινες σχέσεις, χωρίς τη σκοπιμότητα της πολιτικής.

Ο κ. Ζούτσος προκειμένου να υπεραμυνθεί της « πολιτικά ανεπίτρεπτης» ενέργειας, της αντιδημάρχου του κ. Ζινέλη, για την προώθηση μιας ξένης εταιρείας με σλόγκαν «η δική σου Αυστριακή εταιρεία», επιστράτευσε την γιατρό των δημοτικών ιατρείων για να αποδείξει τι ;

Το θέμα δεν είναι ιατρικό, αν και προέκυψαν και αναφορές για την «ελαφρότητα» της εξέτασης, αλλά άκρως Πολιτικό κ. Ζούτσο.

Η πολιτική σας επιλογή να ξεπεράσετε όλο το  αντίστοιχο ιατρικό δυναμικό που «επιχειρεί» στα όρια του Δήμου μας και να απευθυνθείτε στην ξένη εταιρεία, βρίσκεται σε ευθύ παραλληλισμό με «ξενόδουλες» αντιλήψεις και γι΄ αυτό σας καταγγέλλουμε.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν κάνατε Κοινωνική Πολιτική. Τον dealer κάνατε.

Όσον αφορά στις «φορτισμένες από συγκίνηση» κουβέντες για την κ. Κουνενάκη

…Η Ειρήνη πέρα από άξια  συνεργάτης μου, ήταν προσωπική και οικογενειακή φίλη…

Έχουμε να σας πούμε να «λιγοστέψετε τα δάκρυα».

Κύριε Ζούτσο, το πρωί της ίδιας ημέρας με το συμβούλιο (2671/23-1-18) δεν αφαιρέσατε από την κ. Κουνενάκη τις δύο αρμοδιότητες (α.Διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες και β.Συντονισμό και εποπτεία δράσεων Ισότητας των δύο φύλλων),που της είχατε εμπιστευθεί και διεκπεραίωνε με ιδιαίτερο ζήλο;

Εμείςστεκόμαστε και δίνουμε βαρύνουσα σημασία στις κουβέντες της πρώην Αντιδημάρχου που αποτελούν το επιστέγασμα για τα αίτια εξ αιτίας των οποίων οδηγήθηκε στην απόφαση της για ανεξαρτητοποίηση.

"...λόγοι πολιτικής αξιοπρέπειας και στοιχειώδους δημοκρατικής ευαισθησίας..."

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί η έμπλεη λεβεντιάς, δήλωση του υπερκείμενου από παραταξιακές σκοπιμότητες Αρχηγού του Συνδυασμού μας, κ. Μερτύρη.

-Λυπάμαι γιατί ένα στέλεχος της αξίας και της δυναμικής της κ. Κουνενάκη δεν συμμετέχει στη διοίκηση του Δήμου μας.Όταν από εδώ και πέρα θα μιλάμε εδώ μέσα για Κοινωνική Πολιτική θα εννοούμε την Ειρήνη Κουνενάκη. Απορώ κ. Δήμαρχε πως γίνεται η ΠΕΔΑ των 66 Δήμων της Αττικής να παίρνει ως επιστημονικό Σύμβουλο της την κ. Κουνενάκη και στον Δήμο μας να αντιμετωπίζεται με τον τρόπο που η ίδια μας αποκάλυψε σήμερα.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ο επικεφαλής της Παράταξης μας κατήγγειλε την καθυστέρηση λήψης απόφασης  για την αργία των σχολείων, την ημέρα εορτασμού του «Πολιούχου της Παλλήνης Αγίου Τρύφωνα», με κίνδυνο να ξανασυμβούν τα περσινά προβλήματα που αναστατώνουν έθιμα και παραδόσεις σε  βάθος ετών.

Ο δημοτικός μας σύμβουλος  Γ. Χαλκίδης  κατήγγειλε επίσης, απαράδεκτες συμπεριφορές του κ. Σπηλιωτόπουλου για την άρνηση του να παραχωρήσει διαδρομές του κολυμβητηρίου σε αθλητές.

Στα υπόλοιπα 22 θέματα της ημερήσιας διάταξης η παράταξη μας καταψήφισε τα εννέα.

Πως είναι δυνατό να συμφωνήσουμε σε απαράδεκτες εισηγήσεις για παρατάσεις συμβάσεων;

Πως είναι δυνατό να συμφωνήσουμε σε διαγραφές χρεών στην ύδρευση;

 

Με τις αρχές της ορθής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος δεν παίζουμε όπως και με την βασική αρχή μας, για Ισοπολιτεία  που αντανακλά στη  δίκαιη απόδοση των υποχρεώσεων των συμπολιτών μας.

 

Γραφείο Τύπου.

 

 

 
Επιστροφή

Αφήστε το σχόλιό σας

Για να μπορείτε να βαθμολογήσετε ή να απαντήσετε σε σχόλια ή να διαγράψετε κάποιο σχόλιό σας: Εγγραφή
Όνομα: