Ο δικτυακός μας τόπος ενδέχεται να καταχωρήσει πληροφορίες στον υπολογιστή σας που να μας επιτρέπουν να σας αναγνωρίζουμε σε επόμενη επίσκεψη χωρίς να απαιτηθούν στοιχεία πρόσβασης

Συνεδρίαση Δημ. Συμβούλιου της 7/12/2017. Ενημερωτικό δελτίο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτία Τύπου
9 Δεκεμβρίου 2017 17:19 | 266 Προβολές

Συνεδρίαση Δημ. Συμβούλιου της  7/12/2017. Ενημερωτικό δελτίο.

Σε εβδομαδιαία βάση το τελευταίο διάστημα, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να εγκρίνει πριν κλείσει το έτος, καθυστερημένες διοικητικές αποφάσεις και να νομιμοποιήσει μια σειρά επιλογών της διοίκησης Ζούτσου, που υπό διαφορετικές συνθήκες θα αποτελούσαν ύλη για τα αρμόδια δικαστήρια.

Έχουν πραγματικά ενδιαφέρον τα όσα στα εκτός και προ ημερησίας θέματα καταμαρτυρούνται από την μείζονα Αντιπολίτευση, για  επιλεκτικές αναθέσεις έργων, για αλαζονικές και εμπρηστικές συμπεριφορές Αντιδημάρχων, για απαξίωση των θεσμικών λειτουργιών που ο «Καλλικράτης» ορίζει.

Ο κ. Ζούτσος βασιζόμενος στην «σιωπηρή» πλειοψηφία του, που παύει να είναι σιωπηρή μόνο όταν θέλει να ασκήσει πολιτικό bullying (νταηλίκι), απομακρύνεται όλο και περισσότερο από  αρχές όπως ο δημοκρατικός διάλογος, η διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων, η λογική των συνεργασιών για το κοινό καλό.

Είναι μόνιμη πια η απαξιωτική και απαράδεκτη αισθητικά στάση του Δημάρχου, να μασάει φιστίκια και να κοιτάει αλλού, όταν οι ομιλητές της Αντιπολίτευσης του θέτουν καίρια ερωτήματα.

Στην παρούσα συνεδρίαση αξιοσημείωτη ήταν η «έντεχνη» αποφυγή του κ. Ζούτσου, της σχεδόν από κοινού πρότασης της Αντιπολίτευσης για συζήτηση της εξαγγελίας του ΥΠ.ΕΣ. στο πρόσφατο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, περί εφαρμογής της Απλής Αναλογικής, ως εκλογικού νόμου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Επικαλέσθηκε την συμμετοχή του στην ομάδα των «λευκών Δημάρχων» τις θέσεις της οποίας ακολουθεί, ρίχνοντας την «μπάλα στην εξέδρα». Με λίγα λόγια, ναι μεν αλλά.  Η «πολλή αναλογική βλάπτει  σοβαρά τον αρχηγισμό».

Μην πλανηθεί κανείς πως  μετά από τόσο χρόνια μονοκρατορίας ο συγκεκριμένος μπορεί να προσαρμοστεί στην κουλτούρα της πολυφωνίας και των συνεργασιών που προϋποθέτει η Απλή Αναλογική.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο  κ. Μερτύρης κατέθεσε στο Συμβούλιο, τα έγγραφα-ντοκουμέντα, που αποδεικνύουν την  εμπλοκή της ίδιας εταιρείας  που επιλέχθηκε ως ανάδοχος για την κατασκευή του βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ο.Τ. 770 και στην ανακατασκευή του Δημαρχείου στην Παλλήνη, όπως είχε καταγγείλει στην προηγούμενη Συνεδρίαση. Ο κ. Δήμαρχος προσπάθησε να διασκεδάσει  τους χαρακτηρισμούς που είχε εκστομίσει με ύφος Καρδινάλιου,  αναγκαζόμενος ουσιαστικά σε άτακτη υποχώρηση.

Ο Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατήγγειλε επίσης την κατάτμηση της ανάθεσης  περί τοποθέτησης τάπητα σε δύο παιδικές χαρές (μια στην δημ. Ενότητα Γέρακα και μία στη δημ. Ενότητα Παλλήνης), που στερεί από τον Δήμο μας ουσιαστικές εκπτώσεις. Ανέφερε  επίσης το πρωτάκουστο, ότι η Ανάδοχος Εταιρεία προπληρώθηκε πριν την υλοποίηση του έργου!

Αλγεινή εντύπωση δημιούργησε για μία ακόμη φορά η εμπρηστική απάντηση του Αντιδημάρχου κ. Πυργιώτη για το  συμβάν στο Δημ. Κατάστημα της Ανθούσας, στο δίκαιο αίτημα του Προέδρου της Τ. Ενότητας Ανθούσας που απηύθυνε προς αυτόν, για δημόσια συγγνώμη  προς το πρόσωπο του.

Ως γνωστό  πέντε Αντιδήμαρχοι με τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου παρευρέθησαν στο Τοπικό Συμβούλιο, προκειμένου να «ποδηγετήσουν» την συνεδρίαση και να «συνετίσουν» το απολωλός μαύρο πρόβατο ως ελέχθη από τον κ. Δρακόπουλο, αναφερόμενος στον εαυτό του.

Στη διάρκεια αυτής της παρουσίας ο κ. Πυργιώτης αμφισβήτησε την ασφάλεια των υλικών του χώρου, αν  δοθούν τα κλειδιά στα χέρια του εκλεγμένου Προέδρου!!!

Από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης καταψηφίσαμε το Τεχνικό Πρόγραμμα τόσο για την έλλειψη οράματος, όσο και για την προχειρότητα με την οποία συντάχθηκε. Απορία επίσης μας δημιουργεί η αποφυγή μιας γνωμοδοτικής πρότασης εκ μέρους της Επιτροπής Διαβούλευσης που ο νόμος επιβάλλει. Πώς να γνωμοδοτήσει όμως η Επιτροπή Διαβούλευσης, όταν  ο κ. Δήμαρχος καθυστερεί επί τετράμηνο την σύσταση της;  Τυχαίο;

Με την εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου ύδρευσης που ψήφισε η παράταξη Ζούτσου και την αυθαίρετη κατάργηση της διαπαραταξιακής επιτροπής ελέγχου των αμφισβητούμενων λογαριασμών,  η διοίκηση Ζούτσου νομίζει πως μπορεί να ανοίξει δίοδο εξυπηρετήσεων υμετέρων. Τις ρουσφετολογικές αυτές μεθοδεύσεις η Παράταξη μας θα τις παρακολουθεί  και θα τις καταγγέλλει  συνεχώς

Με αυτές τις μεθοδευμένες ενέργειες  εκ μέρους της διοίκησης Ζούτσου πορευόμαστε, καλώντας όλους τους Πολίτες του Δήμου μας σε εγρήγορση και ενεργή συμμετοχή.

Η κοροϊδία κάποτε τελειώνει και όπως ο κ. Μερτύρης προκάλεσε τον κ. Ζούτσο ρωτώντας τον, με ευθεία ερώτηση, να του αναφέρει ένα έργο που έχει υλοποιήσει στην εξαετία που έχει διατελέσει ως Δήμαρχος του Καλλικρατικού μας Δήμου εκτός από τα «θα», προσδοκούμε και εμείς αντίστοιχα ένα καλύτερο αύριο –που δεν βλέπουμε- για την Πόλη μας .

 
Επιστροφή

Αφήστε το σχόλιό σας

Για να μπορείτε να βαθμολογήσετε ή να απαντήσετε σε σχόλια ή να διαγράψετε κάποιο σχόλιό σας: Εγγραφή
Όνομα:


facebook   twitter   you tube

Σύνδεση

E-mail
Κωδικός
Εγγραφή / Ανάκτηση κωδικού

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας
για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα στο email σας.