Ο δικτυακός μας τόπος ενδέχεται να καταχωρήσει πληροφορίες στον υπολογιστή σας που να μας επιτρέπουν να σας αναγνωρίζουμε σε επόμενη επίσκεψη χωρίς να απαιτηθούν στοιχεία πρόσβασης

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 23/11/2017.Ενημερωτικό Δελτίο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτία Τύπου
25 Νοεμβρίου 2017 12:26 | 193 Προβολές

Συνεδρίαση  Δημοτικού Συμβουλίου της 23/11/2017.Ενημερωτικό Δελτίο.

Ενημερωτικό δελτίο.

Όσο ο χρόνος εξελίσσεται τόσο η παρούσα διοίκηση του Δήμου μας, αποδεικνύεται  έμπρακτα, ως κοινωνικά ανάλγητη αφού δεν  κατανοεί  με τις αποφάσεις της, τα σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες .

Πως εξηγείται διαφορετικά, ο Δήμαρχος να κομπορρημονεί πως διατηρεί τα δημοτικά τέλη στα περυσινά επίπεδα και από την άλλη να παρουσιάζει πλεόνασμα από αυτά, της τάξης του 1.700.000 ευρώ;

Εις ώτα μη ακουόντων ο κ. Μερτύρης, αλλά και οι υπόλοιποι της αντιπολίτευσης  προσπάθησαν να εξηγήσουν  πώς τα δημοτικά τέλη καθορίζονται στη ελάχιστη τιμή που απαιτείται για την σωστή παροχή των αντίστοιχων προσφερόμενων υπηρεσιών από πλευράς Δήμου, και ότι δεν νοείται επιχειρηματικό κέρδος.

Ο Δήμαρχος μπροστά στην σκοπιμότητα των παραπλανητικών  προσωπικών του επιλογών επιδεικνύει μια παγερή και αδιάφορη στάση, για το αν οι συμπολίτες μας μπορούν να ανταποκρίνονται στα υψηλά δημοτικά τέλη, που έχει προσδιορίσει με την σιωπηρά συνένοχη πλειοψηφία του.  

Ο επικεφαλής της παράταξης μας κ. Μερτύρης, του απαρίθμησε τουλάχιστον 15 Δήμους, από την Αθήνα και τον Πειραιά έως τους πλησιέστερους Χαλάνδρι και  Βριλήσσια, που προβαίνουν και σε άλλες μειώσεις για το 2018 εκτός των μειώσεων του 2017,ως απόδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας, που η Αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να επιδεικνύει στις τόσο δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.

Ανέπτυξε επίσης και τα λογικότατα επιχειρήματα, πως στην περίοδο της κρίσης, το τονάζ των απορριμμάτων βαίνει μειούμενο, παράλληλα  με το εργατοϋπαλληλικό κόστος  που είναι και αυτό  μειωμένο λόγω  των μισθών της ανέχειας.

-Αρκούν κύριοι, μόνο αυτοί οι δύο παράμετροι για  να επιφέρουν και την μείωση των δημοτικών τελών, είπε μεταξύ των άλλων.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

Κατά συνέπεια η δημοτική μας ομάδα, καταψήφισε συνολικά την εισήγηση για τα τέλη. (Τέλη κοιμητηρίων, κατάληψης Κοινόχρηστων χώρων,  Δημοτικού φόρου, Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, τέλη ύδρευσης, τέλη καθαριότητας και τέλη Δημοτικού φωτισμού).

Στο δεύτερο κατά σοβαρότητα θέμα που αφορούσε την εισήγηση περί «Κανονισμού λειτουργίας του δικτύου Ύδρευσης και Αποχέτευσης», ο ορισθείς ως αγορητής  κ. Βίτσιος επισήμανε τους κινδύνους για μεροληπτικές αντιμετωπίσεις κατά το δοκούν της διοίκησης, που προκύπτουν είτε από τις ασάφειες του κανονιστικού πλαισίου, είτε από τις σκόπιμες διατυπώσεις. Παρ΄ ότι λοιπόν  διετυπώθη η άποψη πως το συγκεκριμένο κανονιστικό πλαίσιο  πρέπει να είναι προϊόν ευρύτερης διαβούλευσης, ώστε να εξυπηρετούνται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των δημοτών, η πλειοψηφία προχώρησε σε μονομερή ψήφιση.

Στα προ ημερησίας θέματα, καταδείξαμε το «εφεύρημα» του Δημάρχου,- πώς να το διατυπώσει κανείς διαφορετικά- να θέτει «καπέλο» μάνατζμεντ στις εθελοντικές δράσεις, στους εθελοντές μας δηλαδή, με μια εταιρεία,  το αντικείμενο της οποίας είναι η διάθεση , χώρου και χρόνου στο διαδίκτυο.

Ο κ. Δήμαρχος με λίγα λόγια προκειμένου να προπαγανδίζει μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου, συνάπτει σύμβαση με ημέτερο, αλλά μη έχοντας αντίστοιχους κωδικούς για να δικαιολογήσει την αμοιβή του, σκαρφίζεται το «μανατζάρισμα» των εθελοντικών μας δράσεων, διανθίζοντας το με διάφορους τίτλους.

Οι περίπου 25.000 ευρώ της απευθείας αυτής ανάθεσης, -για προπαγάνδα-δείχνουν τον σεβασμό του Δημάρχου μας στο Δημόσιο χρήμα και μάλιστα σε καιρούς που στην διπλανή μας πόρτα, υπάρχει πόνος και πείνα.

Στην ευθεία ερώτηση του κ. Μερτύρη προς τον κ. Μπαξεβάνη για το ίδιο θέμα, αν έχει να πει δηλαδή κάτι  ως καθηγητής, εθελοντής και καθ’ ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος, ο τελευταίος πέταξε το μπαλάκι στην εξέδρα, υποστηρίζοντας,  πως αυτό συνέβαινε και στην πριν από αυτόν περίοδο, παραδεχόμενος δηλαδή αυτήν την παρατυπία. Στην ερώτηση όμως δεν απάντησε.

Στα προ ημερησίας όμως  εξελίχθηκε και μια από τις πλέον ευτράπελες στιγμές.

Σε καταγγελία του κ. Μερτύρη ότι ο κ. Μπάρπας έχει γεμίσει με διαφημιστικές αφίσες  της επιχείρησης του, όλον τον Δήμο, ο μεν κ. Δήμαρχος απολογήθηκε ότι το διαπίστωσε και έχει δώσει εντολή για την περισυλλογή τους, ο δε κ. Μπάρπας με ευσυγκίνητο ύφος απευθυνόμενος προς το Συμβούλιο είπε: Εγώ μόνο 15 ημέρες τον χρόνο απασχολώ τον Δήμο.

Πέρα όμως από την κωμική πλευρά του πράγματος , αναρωτιέται κανείς:

α) Έχει άγνοια νόμου ο κ. Μπάρπας ή συνειδητά τον καταστρατηγεί 15 ημέρες κάθε χρόνο, όπως ο ίδιος ανέφερε;

β)Υπάρχει ελάχιστο ίχνος ευθιξίας για παραίτηση αφού σε αδειάζει ο ίδιος ο Δήμαρχος σου;

γ) Ο Δήμαρχος αφού διαπίστωσε  την παρανομία, πως συνεχίζει να τον χρησιμοποιεί ως Αντιδήμαρχο;

Συμπολίτες,  σας καλούμε σε εγρήγορση.

Δημοτική Παράταξη

Ανθούσα Γέρακας Παλλήνη-Πόλεις για να ζεις.

Γραφείο Τύπου.Επιστροφή

Αφήστε το σχόλιό σας

Για να μπορείτε να βαθμολογήσετε ή να απαντήσετε σε σχόλια ή να διαγράψετε κάποιο σχόλιό σας: Εγγραφή
Όνομα: