Ο δικτυακός μας τόπος ενδέχεται να καταχωρήσει πληροφορίες στον υπολογιστή σας που να μας επιτρέπουν να σας αναγνωρίζουμε σε επόμενη επίσκεψη χωρίς να απαιτηθούν στοιχεία πρόσβασης

Ψήφισμα του ΔΣ της ΚΕΔΕ για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέα Αυτοδιοίκησης
23 Νοεμβρίου 2017 12:42 | 64 Προβολές

Ψήφισμα του ΔΣ της ΚΕΔΕ για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική

Σε ψήφισμα του ΔΣ της ΚΕΔΕ για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική αναφέρεται:

«Το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για την απώλεια 21 συνανθρώπων μας , αλλά και για τις καταστροφές και τις απώλειες περιουσιών τόσο στο Δήμο Μάνδρας, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας μας , που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Η Κ.Ε.Δ.Ε. από την πρώτη στιγμή έδωσε το παρόν και βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων της Μάνδρας, προσφέροντας τρόφιμα, νερό, ρουχισμό και φάρμακα , ενώ δημιουργήσαμε και ειδική τηλεφωνική γραμμή για την καταγραφή των ζημιών.

Καλούμε την Πολιτεία να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων και να τους παράσχει άμεσα κάθε δυνατή στήριξη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τη Δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας Ι. Κριεκούκη αλλά και την αμέριστη στήριξη του στο δύσκολο έργο της.

Παράλληλα αποφάσισε να υπάρξει επιπλέον οικονομική ενίσχυση για την ανακούφιση των πολιτών στις περιοχές που επλήγησαν.

Οι τραγικές συνέπειες των πλημμυρικών φαινομένων στη Μάνδρα αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, αναδεικνύει για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα αποτελεσματικής αντιπλημμυρικής θωράκισης της χώρας μας.

Αναδεικνύει επίσης την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης , προκειμένου νε ξεπεραστεί το σημερινό αναχρονιστικό πλαίσιο και η αλληλεπικάλυψη ευθυνών, που οδηγεί σε τραγικά αποτελέσματα.

Απαιτείται απλοποίηση, ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων, διασαφήνιση ρόλων και περιορισμός της γραφειοκρατίας, έτσι ώστε για ένα έργο, μία μελέτη, να μην είναι συναρμόδιοι οι Δήμοι, τα Υπουργεία, τα Δασαρχεία , οι Περιφέρειες και στο τέλος να μην γίνεται τίποτε.

Η Ελλάδα και οι πολίτες χρειάζονται ένα αποτελεσματικό Κράτος, που θα λειτουργεί με κανόνες διαφάνειας κι αποτελεσματικότητας.

Πρέπει επιτέλους οι Δήμοι να αποκτήσουν τους πόρους, τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες για να διαχειριστούν τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις τοπικές μας κοινωνίες.

Μόνον έτσι θα γίνει πράξη η υλοποίηση ενός συνολικού σχεδιασμού για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας».
 
 

 Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017, 17:05Επιστροφή

Αφήστε το σχόλιό σας

Για να μπορείτε να βαθμολογήσετε ή να απαντήσετε σε σχόλια ή να διαγράψετε κάποιο σχόλιό σας: Εγγραφή
Όνομα: