Ο δικτυακός μας τόπος ενδέχεται να καταχωρήσει πληροφορίες στον υπολογιστή σας που να μας επιτρέπουν να σας αναγνωρίζουμε σε επόμενη επίσκεψη χωρίς να απαιτηθούν στοιχεία πρόσβασης

28η Οκτωβρίου 1940. Μήνυμα Παναγιώτη Μερτύρη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτία Τύπου
28 Οκτωβρίου 2017 08:48 | 253 Προβολές

28η Οκτωβρίου 1940. Μήνυμα Παναγιώτη Μερτύρη.

28η Οκτωβρίου 1940.

Μήνυμα Παναγιώτη Μερτύρη.

 

Η 28η Οκτωβρίου  σηματοδοτεί την παλλαϊκή θέληση του λαού μας για Εθνική Ανεξαρτησία.

Το ισχυρό και υπερήφανο ΟΧΙ  στην Υποταγή, της τότε ηγεσίας και η επικρότηση του από τον  ελληνικό λαό που  με μαζική ανταπόκριση στρατολογήθηκε  απέναντι  στις δυνάμεις του «άξονα», στις  δύο αυτοκρατορίες της εποχής  που φάνταζαν ως ανίκητες , αναπτέρωσε το ηθικό όλων των ελεύθερα σκεπτόμενων λαών και αποτέλεσε το εφαλτήριο για την αντιστροφή της ιστορικής εξέλιξης.

Συμπολίτες μου.

Σήμερα διαμορφώνονται καινούργιες ιστορικές συγκυρίες και συμμαχίες. Διερχόμενοι την περίοδο της «παγκοσμιοποίησης» απολαμβάνουμε μεν τα υλικά αγαθά μιας παγκόσμιας παραγωγικής διαδικασίας που  η εξέλιξη του πολιτισμού, μας φέρνει άμεσα στην πόρτα μας, κινδυνεύουμε όμως από την απώλεια Αρετών  που χαρακτηρίζουν τον λαό μας.

Η «ψυχή του λαού μας» τείνει να αλλοτριωθεί μέσα στην ανεξέλεγκτη πολυπολιτισμικότητα. Παράλληλα με την υπογεννητικότητα ως απόρροια της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας, εγκυμονεί σοβαρότατος κίνδυνος εκφυλισμού της Εθνικής μας ταυτότητας.

Αν ο εχθρός μας το 1940 ήταν εμφανής και τον αντιμετωπίσαμε βεβαίως, με ένδοξες σελίδες αγώνων, γραμμένες με το αίμα του λαού μας, σήμερα κινδυνεύουμε να στερηθούμε, από έναν αδιόρατο εχθρό, αυτήν την ίδια την ταυτότητα του αίματος.

Συμπατριώτες μου, ας μην φοβόμαστε να μιλάμε για την Πατρίδα μας, για την Ελλάδα μας, για την περήφανη φυλή μας. Ήμασταν και  είμαστε  πάντα ειρηνικός  και φιλόξενος λαός. Δεν προκαλούμε, αλλά απαιτούμε τον σεβασμό από όλους, όπως αντίστοιχα εμείς τον προσφέρουμε σε όλους.

Παναγιώτης Μερτύρης.

Επικ. Μείζονος Αντιπολίτευσης

Δήμου Παλλήνης.

 Επιστροφή

Αφήστε το σχόλιό σας

Για να μπορείτε να βαθμολογήσετε ή να απαντήσετε σε σχόλια ή να διαγράψετε κάποιο σχόλιό σας: Εγγραφή
Όνομα: