Ο δικτυακός μας τόπος ενδέχεται να καταχωρήσει πληροφορίες στον υπολογιστή σας που να μας επιτρέπουν να σας αναγνωρίζουμε σε επόμενη επίσκεψη χωρίς να απαιτηθούν στοιχεία πρόσβασης

Πεδίον του Άρεως Γι αυτές τις Παιδικές Χαρές είναι περήφανη η Περιφέρεια – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέα Αυτοδιοίκησης
2 Αυγούστου 2017 09:00 | 85 Προβολές

Πεδίον του Άρεως Γι αυτές τις Παιδικές Χαρές είναι περήφανη η Περιφέρεια – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

του Δημήτρη Καλαντζή. 

Απαντώντας στη δημόσια διαμαρτυρία Συλλογικοτήτων για την κατάσταση που βρίσκεται το Πεδίο του Άρεως, η κυρία Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι: «οι δυο παιδικές χαρές που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στο Πεδίο του Άρεως, είναι απολύτως ικανοποιητικά εξοπλισμένες, πλήρως προσβάσιμες στο κοινό και σε πλήρη λειτουργία με μεγάλη επισκεψιμότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας.»

Οι περίοικοι και οι επισκέπτες του Πεδίου του Άρεως γνωρίζουμε ότι οι ισχυρισμοί της είναι αναληθείς.

Προκειμένου όμως να υπάρχει δημόσια καταγεγραμμένη η αναλήθειά τους, πήραμε τη φωτογραφική κάμερα και καταγράψαμε την εικόνα των Παιδικών Χαρών του Πεδίου του Άρεως το Σάββατο και την Κυριακή 29-30 Ιουλίου 2017.

Όλοι μπορούν να διαπιστώσουν έτσι από ντοκουμέντα (και όχι ανέξοδα λόγια) τις μεγάλες ελλείψεις, τις θανάσιμες παγίδες και την απαξίωση των χώρων που θα έπρεπε να ήταν τόπος διασκέδασης και χαράς δεκάδων εκατοντάδων παιδιών της Κυψέλης, της Νεάπολης, του Γκύζη, των Πατησίων, όλης της Αθήνας.

Μία συνοπτική εικόνα:

Στη μόνη λειτουργική Παιδική Χαρά (αυτή που βρίσκεται δίπλα στον Άγιο Χαράλαμπο), από τις 18 θέσεις παιχνιδιών, λειτουργούν μόλις οι 7. Υπάρχουν κούνιες χωρίς κούνιες, τραμπάλες διαλυμένες, παιχνίδια ξηλωμένα αλλά – το χειρότερο – υπάρχουν παγίδες που θα μπορούσαν να αποδειχθούν θανάσιμες για τα παιδιά. Η παιδική χαρά έχει πραγματικά επισκεψιμότητα, καθώς δεν βρίσκεται πολύ κοντά στην πιάτσα ναρκωτικών και δεν υπάρχει κανένας άλλος χώρος που μπορούν να πάνε τα παιδιά τους οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Πεδίου του Άρεως.

Η δεύτερη Παιδική Χαρά στη Λεωφόρο Ηρώων έχει περισσότερα παιχνίδια αλλά μηδενική επισκεψιμότητα, καθώς συνορεύει με την πιάτσα ναρκωτικών και θα πρέπει να είναι σαδιστής κάποιος για να πηγαίνει το παιδί του εκεί που θα ακούσει τα ουρλιαχτά των δυστυχισμένων ανθρώπων.Επιστροφή

Αφήστε το σχόλιό σας

Για να μπορείτε να βαθμολογήσετε ή να απαντήσετε σε σχόλια ή να διαγράψετε κάποιο σχόλιό σας: Εγγραφή
Όνομα:


facebook   twitter   you tube

Σύνδεση

E-mail
Κωδικός
Εγγραφή / Ανάκτηση κωδικού

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας
για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα στο email σας.