Ο δικτυακός μας τόπος ενδέχεται να καταχωρήσει πληροφορίες στον υπολογιστή σας που να μας επιτρέπουν να σας αναγνωρίζουμε σε επόμενη επίσκεψη χωρίς να απαιτηθούν στοιχεία πρόσβασης

Δελτίο τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο της 20/06/2017

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτία Τύπου
1 Ιουλίου 2017 21:01 | 310 Προβολές

Δελτίο τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο της 20/06/2017

Με 32 θέματα ημερήσιας διάταξης,  η συνεδρίαση αυτή χρειάστηκε περισσότερες από 5 ώρες για να περαιωθεί, καταγράφοντας αρκετά αρνητικά στο ήδη βεβαρυμμένο  ιστορικό της διοίκησης Ζούτσου.

Αξίζει να τονισθεί, πως είχε προγραμματισθεί και ως 33ο θέμα (τελευταίο) το πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά στα ανταποδοτικά οφέλη της περιοχής μας, από την εταιρεία «ΚΑΝΤΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ».

Η σκληρή αντίδραση του κ. Μερτύρη, όσο και ορισμένων συμβούλων άλλων παρατάξεων, πως το ζήτημα αυτό θέλει από μόνο του ξεχωριστή συζήτηση, ανάγκασε τον Δήμαρχο σε υπαναχώρηση και αποδοχή της θέσης της Μείζονος Αντιπολίτευσης.

Στα προ ημερησίας διάταξης θέματα, η παράταξη μας, έθεσε το ζήτημα της  «ακρίβειας των θερινών προγραμμάτων του δήμου μας» που αφορά στα παιδιά, «συλλαμβάνοντας» τον Δήμαρχο «αδιάβαστο», χωρίς σοβαρά αντεπιχειρήματα στα  όσα διατύπωσε ο  κ. Μερτύρης.

Η Παράταξη μας επίσης αντέδρασε , στην ακολουθούμενη συνεχή πια τακτική του αντιδημάρχου  ύδρευσης κ. Σταματίου για  διαγραφή χρεών σε λογαριασμούς νερού και ζήτησε την επανεξέταση , από την καθορισμένη  αρμόδια επιτροπή, με εμπεριστατωμένη εισήγηση. Αυτό γιατί μας δημιουργήθηκαν αρκετές σκέψεις όταν διαπιστώσαμε πως στην λίστα διαγραφών εμφαίνονται και τα ονόματα πρώην αντιδημάρχου, νυν δημ. Συμβούλου της πλειοψηφίας, καθώς επίσης και  βουλευτή,  πρώην Υπουργού που διαμένει στην περιοχή μας.

Στην εξέλιξη του Συμβουλίου  ο κ. Μερτύρης ζήτησε από τον Πρόεδρο να τηρήσει τον κανονισμό και να ακολουθείται ονομαστική ψηφοφορία επί των θεμάτων.

Δεν είναι δυνατόν σύμβουλοι  της πλειοψηφίας που παρουσιάζονται για ένα «πεντάλεπτο» προκειμένου να εξασφαλισθεί η απαρτία, να φέρονται ως ψηφίσαντες σε θέματα, ενώ ουσιαστικά απουσιάζουν.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο κ. Ζούτσος απέσυρε το 16ο θέμα  που αφορούσε την έγκριση της έκθεσης πεπραγμένων της Κ.Ε.Α.Π.Π.Δ.Π.(Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου),αφού δεν ήταν σίγουρος για την πλειοψηφία του λόγω της απουσίας των στελεχών του.

Ευτράπελα επίσης δημιουργήθηκαν με τα θέματα που αφορούν στις εκδηλώσεις στην Ανθούσα στις 7 και  8 Ιουλίου, με αφορμή τον εορτασμό της Οσίας Ανθούσας .

Το Τοπικό Συμβούλιο διασπασμένο τόσο για τον αυθαίρετο τρόπο λήψης των αποφάσεων, όσο και για το περιεχόμενο των εκδηλώσεων.(π.χ. αγώνες πάλης, αγώνες Σούμο με αφορμή  τον Ελληνορθόδοξο εορτασμό!!!).

Κάτοικοι επίσης της Ανθούσας, έθιξαν τον«εναγκαλισμό» των εκδηλώσεων με τις δημοτικές βραδιές που ο κ. Μπάρπας διοργανώνει  (σημερινός Αντιδήμαρχος).

Με αφορμές τον όγκο της θεματολογίας, του εμφανέστατου πατροναρίσματος του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου από τον Δήμαρχο και τις παραβιάσεις των λειτουργικών κανόνων, εφιστούμε την προσοχή στον Πρόεδρο να δικαιώσει με την αλλαγή της στάσης του, την αρχική μας αποδοχή προς το πρόσωπο του. Επιστροφή

Αφήστε το σχόλιό σας

Για να μπορείτε να βαθμολογήσετε ή να απαντήσετε σε σχόλια ή να διαγράψετε κάποιο σχόλιό σας: Εγγραφή
Όνομα: