Ο δικτυακός μας τόπος ενδέχεται να καταχωρήσει πληροφορίες στον υπολογιστή σας που να μας επιτρέπουν να σας αναγνωρίζουμε σε επόμενη επίσκεψη χωρίς να απαιτηθούν στοιχεία πρόσβασης

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ" !

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωση/Ανακοινώσεις
27 Ιουνίου 2017 23:28 | 541 Προβολές

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο έθεσα στα προ ημερησίας διάταξης, το θέμα του ακριβού κόστους των προγραμμάτων της «Καλοκαιρινής Απασχόλησης» για τα παιδιά μας, από την «Κοινωφελή Επιχείρηση» του Δήμου μας.

Μελετώντας αυτό το ζήτημα  ύστερα από καταγγελίες συνδημοτών μας, διαπίστωσα πως η παροχή αυτών των προγραμμάτων στον Δήμο μας , είναι ίσως από τις πλέον ακριβές .

Η απάντηση από τον κ. Ζούτσο , δυστυχώς ήταν αναμασημένες λαϊκίστικες δικαιολογίες. Έκανε πως δεν κατάλαβε παρ΄ ότι του επιδείκνυα τόσο το τετράπτυχο διαφημιστικό του Δήμου με  τα 70 ευρώ ανά εβδομάδα , όσο και μιας ιδιωτικής επιχείρησης με πιο φθηνές απαιτήσεις (55 ευρώ). Με το γνωστό αλαζονικό ύφος του  υπεραμύνθηκε των ακριβών τιμών, υποστηρίζοντας πως αντιμετωπίζονται με αυτές, οι ευπαθείς ομάδες δωρεάν.

Δεν απάντησε με κανένα  συγκεκριμένο στατιστικό στοιχείο για τα οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων οικογενειών, στα προηγούμενα έτη, με το οποίο να δικαιολογεί τις ευαισθησίες της διοίκησης του.

Προστρέχοντας σε αντίστοιχα προγράμματα  Δήμων,  διαπιστώνω πως στην Καλλιθέα υλοποιούνται προγράμματα για 600 παιδιά  με 22.5 ευρώ την εβδομάδα, στον Δήμο Αλίμου με 35 ευρώ για μία εβδομάδα, στο Μαρούσι 40 ευρώ, ανά εβδομάδα, στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη 10 ευρώ , στον Δήμο Θέρμης 12 ευρώ, ενώ όλοι απαλλάσσουν τις ευπαθείς ομάδες.

Θα ήθελα επίσης να σας πληροφορήσω πως ο Δήμος μας χορηγεί σε ετήσια βάση την «Κοινωφελή μας επιχείρηση» με περίπου 1.000.000 ευρώ από τα χρήματα των δημοτών.

Να ξανασκεφθούν λοιπόν οι κύριοι της διοίκησης Ζούτσου πως ο Δήμος  έχει μόνο κοινωνικό χαρακτήρα και πως ιδιαίτερα σε τέτοιους καιρούς, οι πολιτικές πρέπει να είναι μόνο ανακουφιστικές, στο σύνολο του πληθυσμού μας.

ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ , ότι σύμφωνα με τους« φωστήρες  κοστολόγους μας» για 3 παιδιά μιας οικογένειας, ο Δήμος απαιτεί για δύο εβδομάδες 340 ευρώ, όταν ο μισθός είναι στα 600.  Διαλαλούν  μάλιστα με τα έντυπα τους, πως «οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα έτη». Διαφημιστική εκδοχή S.Market;

Όμως για να κλείσω και με κάτι ευχάριστο το 4ο παιδί, το δέχονται δωρεάν!!!

                                                                          Π. Μερτύρης

                                                            Επ. Μείζονος Αντιπολίτευσης.Επιστροφή

Αφήστε το σχόλιό σας

Για να μπορείτε να βαθμολογήσετε ή να απαντήσετε σε σχόλια ή να διαγράψετε κάποιο σχόλιό σας: Εγγραφή
Όνομα:


Guest 28 Ιουνίου 2017 10:31
Ντροπή για τους γενόσημους του "σοσιαλισμού". Έχουν ξεφύγει τελείως.
0Συμφωνώ0ΔιαφωνώΑπαντήστε