Ο δικτυακός μας τόπος ενδέχεται να καταχωρήσει πληροφορίες στον υπολογιστή σας που να μας επιτρέπουν να σας αναγνωρίζουμε σε επόμενη επίσκεψη χωρίς να απαιτηθούν στοιχεία πρόσβασης

Δελτίο Τύπου για την ανοιχτή – δημόσια συζήτηση του συνδυασμού μας με κατοίκους του Αγ.Νικολάου στην Κάντζα Παλλήνης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτία Τύπου, Παλλήνη
9 Νοεμβρίου 2016 09:51 | 455 Προβολές

Δελτίο Τύπου για την ανοιχτή – δημόσια συζήτηση του συνδυασμού μας με κατοίκους του Αγ.Νικολάου στην Κάντζα Παλλήνης

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 02/11/2016 η ανοιχτή δημόσια συζήτηση που διοργάνωσε ο Συνδυασμός «Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη, Πόλεις για να Ζεις», στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 5ου δημοτικού σχολείου Παλλήνης στον Άγιο Νικόλαο Κάντζας.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού, κος Παναγιώτης Μερτύρης, ξεκινώντας την ομιλία του ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά του, ενώ έπειτα προχώρησε σε μια σύντομη ενημέρωση σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση στον Δήμο Παλλήνης.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους του Αγ. Νικολάου στην Κάντζα Παλλήνης, οι όποιοι εξέφρασαν έντονα παράπονα σχετικά με την καθημερινότητά τους. Τα προβλήματα διογκώνονται μέρα με την μέρα και η Δημοτική Αρχή επιδεικνύει πλήρη αδιαφορία. Η συγκοινωνία είναι σχεδόν ανύπαρκτη με αποτέλεσμα και η πρόσβαση να μην είναι καθόλου εύκολη τόσο στο κέντρο της Παλλήνης όσο και στις γειτονικές περιοχές.Ο ανύπαρκτος φωτισμός της περιοχής, καθώς και η ελλιπής αστυνόμευση έχουν οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας, με το πρόβλημα να εντοπίζεται κυριότερα στους Ρομά που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή. Οι δρόμοι είναι μονίμως γεμάτοι λύματα, πολλοί κάδοι είναι σπασμένοι και οι κοινόχρηστοι χώροι δεν καθαρίζονται με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται μια πολύ άσχημη εικόνα και η περιοχή να οδηγείται σε πλήρη υποβάθμιση.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε για μια ακόμη φορά και το θέμα της αποχέτευσης με τους κατοίκους να παραπονιούνται έντονα, κατηγορώντας την δημοτική αρχή για εμπαιγμό που κρατάει πολλά χρόνια. Τόνισαν χαρακτηριστικά ότι ενώ επανειλλημένα τους δόθηκαν διαβεβαιώσεις σχετικά με την οριστική διευθέτηση του ζητήματος, η δημοτική αρχή παρέμεινε για ακόμα μια φορά στα λόγια αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στις υποσχέσεις της. Οι πολίτες αγανακτισμένοι απαίτησαν η κοροϊδία αυτή να λάβει τέλος, και να δοθούν άμεσα ρεαλιστικές λύσεις. Παράλληλα, το ενδιαφέρον των δημοτών επικεντρώθηκε ιδιαιτέρως στα οικονομικά σκάνδαλα που έχουν πλήξει και ταλανίζουν τον Δήμο τα τελευταία χρόνια, καθώς και στις επιπτώσεις αυτών τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Αρνητικά ήταν, επίσης, και τα σχόλιά τους σχετικά με τη προσπάθεια της δημοτικής αρχής να αποσιωπήσει τα σκάνδαλα αυτά, με τυς δημότες να ζητούν περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξή τους, καθώς και σε ποιο στάδιο της Δικαιοσύνης βρίσκονται.

Μετά από την καταγραφή όλων των παραπάνω προβλημάτων, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κος Μερτύρης, δεσμεύτηκε την άμεση ανάδειξή τους στο δημοτικό συμβούλιο, και να ηγηθεί της προσπάθειας για άμεση επίλυσή τους. Για μια ακόμα φορά, αποδεικνύεται η έλλειψη κοινωνικού προσανατολισμού στο παρόν μοντέλο διοίκησης που εφαρμόζει η δημοτική αρχή, η οποία βάσει της γνωστής τακτικής που ακολουθεί θα αποδείξει την «ύπαρξη της» ένα μήνα πριν τις εκλογές.
Επιστροφή

Αφήστε το σχόλιό σας

Για να μπορείτε να βαθμολογήσετε ή να απαντήσετε σε σχόλια ή να διαγράψετε κάποιο σχόλιό σας: Εγγραφή
Όνομα: