Ο δικτυακός μας τόπος ενδέχεται να καταχωρήσει πληροφορίες στον υπολογιστή σας που να μας επιτρέπουν να σας αναγνωρίζουμε σε επόμενη επίσκεψη χωρίς να απαιτηθούν στοιχεία πρόσβασης

Δελτίο τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο της 27/09/2016

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτία Τύπου
7 Οκτωβρίου 2016 16:01 | 470 Προβολές

Δελτίο τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο της 27/09/2016

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου του 2016 στο Δημοτικό Κατάστημα της Παλλήνης.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τα προ ημερησίας θέματα, και με τον επικεφαλή της Μείζονος Αντιπολίτευσης να ζητά από τον Δήμαρχο ενημέρωση σχετικά με την πορεία δύο σοβαρών ζητημάτων. Η πρώτη σοβαρή υπόθεση που έχει στιγματίσει τον δήμο μας αφορά την Πρωτοβάθμια σχολικήεπιτροπή, ενώ η δεύτερη είναι η οικονομική υπόθεση που έχει προκύψει από το 2013, στην οποία εμπλέκεται και υπάλληλος του δήμου. Ο Δήμαρχος, μάλιστα, αναβάθμισε την συγκεκριμένη υπάλληλο σε προϊσταμένη οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου, με δικαίωμα υπογραφής των ισολογισμών του Δήμου! Δεν θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση καθώς είναι επαναλαμβανόμενη τακτική της δημοτικής μας αρχής να επιβραβεύει τέτοιες παράτυπες συμπεριφορές.

Στην συνέχεια ο δήμαρχος προέβη σε μια παρουσίαση του σχεδίου αναδιοργάνωσης των περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, για να καταλήξει εν τέλει στην ανακοίνωση ότι θα κλείσει το αστυνομικό τμήμα της Παλλήνης. Έκπληκτοι παρακολουθήσαμε την παρουσίαση του δημάρχου αλλά και τον τρόπο που αντιμετώπισε το θέμα δείχνοντας να μην έχει αντιληφθεί ούτε στο ελάχιστο την σοβαρότητα της απόφασης αυτής, σε μια περίοδο που η εγκληματικότητα, κυρίως στις απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου Παλλήνης, είναι σε έξαρση και τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στα σπίτια είναι καθημερινά. Ωστόσο, δεν μας ενημέρωσε για το πώς όλο αυτό το σχέδιο θα εξυπηρετήσει τις ουσιαστικές ανάγκες των δημοτών και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών. Ο κος Μερτύρης για μια ακόμη φορά ήταν καταπέλτης όσον αφορά τους χειρισμούς του κου Ζούτσου στο ζήτημα αυτό, τονίζοντας συγκεκριμένα ότι η απραγία σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, την ίδια ώρα που γειτονικοί μας δήμοι ψάχνουν λύσεις και τρόπους να διασφαλίσουν την ασφάλεια στις περιοχές τους θα θεωρηθεί συναίνεση και συνενοχή. «Αυτό το πρόχειρο σχέδιο που ήρθατε σήμερα εδώ να μας παρουσιάσετε , δεν πείθει ούτε εσάς τον ίδιο προσωπικά και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επόμενο θέμα προς συζήτηση ήταν η άδεια λειτουργίας Τσίρκου στην περιοχή της Ανθούσας. Μετά από οχλήσεις των κατοίκων της περιοχής, η παράταξη προέβη σε καταγγελίες για την άδεια λειτουργίας της συγκεκριμένης επιχείρησης. Αποδείχθηκε ότι η επιχείρηση ARDENDS THEΑMATA είχε ξεκινήσει να δίνει παραστάσεις από τις 23-09-2016, 5 μέρες δηλαδή πριν εγκριθεί η άδεια λειτουργίας από το δημοτικό συμβούλιο. Λειτουργούσε δηλαδή παράνομα και κάτω από την ανέχεια και την συγκάλυψη της δημοτικής αρχής, γεγονός πολύ επικίνδυνο και επιπόλαιο από την μεριά της, ειδικότερα αν ανατρέξουμε και θυμηθούμε τραγικά περιστατικά που έχουν λάβει χώρα σε αντίστοιχες εγκαταστάσεις.

Τελευταίο θέμα που απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο ήταν το έργο που αφορά την κατασκευή διαγραμμίσεων στην πόλη μας. Η διαγράμμιση του οδοστρώματος αν και κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία για την ασφάλεια τόσο των πεζών όσο και των οδηγών, κάποιοι στο δήμο δυστυχώς την έχουν ανάγει σε μέσο για αναθέσεις έργων σε ημέτερους. Στο προηγούμενο ΔΣ, ενώ είχαμε εγκρίνει τον διαγωνισμό ενός τέτοιου έργου, την επόμενη μέρα έκπληκτοι είδαμε να έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαγραμμίσεις. Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τους αρμόδιους ήταν ασαφείς, και ως εκ τούτου θα προχωρήσουμε σε περεταίρω διερεύνηση του θέματος, αν και είναι σχεδόν σίγουρο ότι χρήζει την παρέμβαση εισαγγελέα, στον οποίο και θα απευθυνθούμε μετά την πλήρη διερεύνηση και συλλογή στοιχείων. Δεν θα παραλείψουμε, φυσικά, την ενημέρωση του συνδημοτών μας σχετικά με την πορεία των ερευνών.Επιστροφή

Αφήστε το σχόλιό σας

Για να μπορείτε να βαθμολογήσετε ή να απαντήσετε σε σχόλια ή να διαγράψετε κάποιο σχόλιό σας: Εγγραφή
Όνομα:


Όλοι μαζί μπορούμε 7 Οκτωβρίου 2016 20:06
Μπράβο Τάκη
0Συμφωνώ0ΔιαφωνώΑπαντήστε