Ο δικτυακός μας τόπος ενδέχεται να καταχωρήσει πληροφορίες στον υπολογιστή σας που να μας επιτρέπουν να σας αναγνωρίζουμε σε επόμενη επίσκεψη χωρίς να απαιτηθούν στοιχεία πρόσβασης

Καταπέλτης ο Παναγιώτης Μερτύρης για τους χειρισμούς του Δημάρχου στο θέμα της Κατερίνας Στεφανίδη

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτία Τύπου
7 Σεπτεμβρίου 2016 11:45 | 715 Προβολές

Καταπέλτης ο Παναγιώτης Μερτύρης για τους χειρισμούς του Δημάρχου στο θέμα της Κατερίνας Στεφανίδη

Καταπέλτης ήταν ο κ. Παναγιώτης Μερτύρης στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με τους χειρισμούς του Δημάρχου στο θέμα της Κατερίνας Στεφανίδη. Κατηγόρησε ευθέως τον δήμαρχο ότι για μια ακόμη φορά λειτούργησε με τρόπο αλαζονικό, και έδωσε το δικό του πανελλήνιο ρεσιτάλ αυτοπροβολής, υπενθυμίζοντας του παράλληλα την αδιαφορία που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια στον τομέα του αθλητισμού, αλλά και στις εξίσου σημαντικές επιτυχίες που είχε σημειώσει η Κατερίνα Στεφανίδη το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ο κος Μερτύρης τόνισε ότι όταν έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα της ονομασίας του Αθλητικού Κέντρου Παλλήνης σε αθλητικό κέντρο Κατερίνα Στεφανίδη, η παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης θα δώσει τη ψήφο της, μετριάζοντας έτσι λίγο την ντροπή που θα έπρεπε να νιώθουμε τόσο απέναντι στην Κατερίνα, όσο και σε όλα τα παιδιά του δήμου μας, που δεν μπορέσαμε να τους παρέχουμε τις υποδομές, τις ευκαιρίες αλλά και την βοήθεια που αξίζανε στον ανηφορικό δρόμο τους.

Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά η εισήγηση του κ. Μερτύρη στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Κ. Δήμαρχε , κ συνάδελφοι

Το θέμα που συζητάμε σήμερα, το ακούσαμε πρώτη φορά από τα κανάλια. Ο Δήμαρχος πιεζόμενος από την δημοσιότητα της χρυσής νίκης της Κατερίνας ,αλλά και από τις ενοχές του για την πρότερη αδιαφορία του στο πρόσωπό της προανήγγειλε την ονομασία του αθλητικού κέντρου Παλλήνης σε αθλητικό κέντρο Κατερίνα Στεφανίδη χωρίς καμία ενημέρωση και χωρίς καμία έγκριση του δημοτικού συμβουλίου. Κατάχρηση του ρόλου του και απαξίωση του συμβουλίου, σε ένα πανελλήνιο ρεσιτάλ αυτοπροβολής και αλαζονικής άσκησης εξουσίας.

Για την ιστορία θα σας θυμίσω ,ότι στο πρώτο τακτικό δημοτικό συμβούλιο της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου και όπως αυτό έχει καταγραφεί στα πρακτικά με ημερομηνία 16/09/2014 , είχαμε ζητήσει την βράβευση της και ο δήμαρχος το είχε αόριστα μεταφέρει στο μέλλον για βράβευση και άλλων αθλητών του δήμου μας ,κάτι που δύο χρόνια μετά δεν έχει ακόμη πραγματοποιήσει. Επειδή είδαμε την πλήρη σιωπή του δήμου Παλλήνης και στην επιτυχία της συμπολίτισσάς μας στο χρυσό μετάλλιο της στο πανευρωπαικό πρωτάθλημα, επανήλθαμε στο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της 19/07/2016 όπου μετά από πρότασή μας ομόφωνα το σώμα ψήφισε την αποστολή συγχαρητήριου τηλεγραφήματος και  τον προγραμματισμό τελετής βράβευσης μετά του Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

ΟΙ παρεμβάσεις αυτές , έχουν ουσία και δεν έγιναν σαν πυροτέχνημα μέσα στο πλαίσιο μιας χρυσής δημοσιότητας που θα μπορούσε να δώσει και σε μας λίγη λάμψη. Έγιναν γιατί με αφορμή την Κατερίνα θα μπορούσαμε να διαδώσουμε το ευ αγωνίζεστε στην νεολαία του τόπου μας. Για να μπορέσουμε να στείλουμε περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό , που για εμάς είναι ένας υγιής τρόπος ζωής που οδηγεί στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας ,στην δημιουργική ενασχόληση και λειτουργεί ως συνδετικός δεσμός ανάμεσα στους ανθρώπους  χωρίς διακρίσεις σε σύνορα ,εθνικότητες και άλλες ιδιαιτερότητες.

 Ψηφίζουμε «ναι» στην ονομασία του αθλητικού κέντρου Παλλήνης ως αθλητικό κέντρο Κατερίνα Στεφανίδη και θέλουμε μαζί με αυτό το « ναι» να στείλουμε και ένα μήνυμα στην συνδημότισσά μας.

Το « ναι» αυτό Κατερίνα , μειώνει λίγο την ντροπή που νιώθουμε απέναντι σε εσένα αλλά και όλα τα παιδιά του δήμου μας, επειδή δεν μπορέσαμε να σας δώσουμε τις υποδομές, τις ευκαιρίες αλλά και την βοήθεια που αξίζατε στον ανηφορικό δρόμο σας. Ως δήμος αρκεστήκαμε σε ρετουσαρίσματα  γηπέδων και σταδίων, σε προγράμματα μετρίων επιδόσεων χωρίς ποτέ να σκεφτούμε εσάς που μπορείτε να κάνετε  την υπέρβαση .Η νίκη και η υπερηφάνεια ανήκει σε εσένα και την οικογένεια σου, που παλέψατε χωρίς εμάς, για εμάς και τα παιδιά μας.

Εύχομαι το όνομά σου στο αθλητικό μας κέντρο να μην μείνει μόνο στην ταμπέλα. Η δημοτική αρχή αυτή, αλλά και οι επόμενες  να το τιμούν κάνοντας πράξη όλα αυτά που στην δική σου γενιά στέρησαν.

Ευχαριστώ!Επιστροφή

Αφήστε το σχόλιό σας

Για να μπορείτε να βαθμολογήσετε ή να απαντήσετε σε σχόλια ή να διαγράψετε κάποιο σχόλιό σας: Εγγραφή
Όνομα: