Ο δικτυακός μας τόπος ενδέχεται να καταχωρήσει πληροφορίες στον υπολογιστή σας που να μας επιτρέπουν να σας αναγνωρίζουμε σε επόμενη επίσκεψη χωρίς να απαιτηθούν στοιχεία πρόσβασης

Δελτίο Τύπου για την ανοιχτή – δημόσια συζήτηση του συνδυασμού μας με κατοίκους του Λουτρού Παλλήνης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτία Τύπου, Παλλήνη
29 Ιουνίου 2016 18:46 | 636 Προβολές

Δελτίο Τύπου για την ανοιχτή – δημόσια συζήτηση του συνδυασμού μας με κατοίκους του Λουτρού Παλλήνης

Πραγματοποιήθηκε, την  Τετάρτη 22/06,  η ανοιχτή δημόσια συζήτηση που διοργάνωσε ο Συνδυασμός «Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη, Πόλεις  για να Ζεις », στα γραφεία του συλλόγου Λουτρού Παλλήνης  με έντονη την παρουσία των κατοίκων της περιοχής.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού, κος Παναγιώτης Μερτύρης, ξεκινώντας την ομιλία του ευχαρίστησε όλα τα μέλη του συλλόγου για την παραχώρηση της αίθουσας, αλλά και για την  πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η σημερινή εκδήλωση. Στην συνέχεια προχώρησε σε μια σύντομη ενημέρωση σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση στον Δήμο Παλλήνης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα οικονομικά σκάνδαλα που έχουν πλήξει και ταλανίζουν τον Δήμο τα τελευταία χρόνια, αλλά και στη προσπάθεια της δημοτικής αρχής να τα αποσιωπήσει. 

Έπειτα, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν έντονα παράπονα για την εικόνα της περιοχής τους και για τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή. Η καθημερινότητα τους έχει δυσκολέψει πολύ και τα προβλήματα διογκώνονται μέρα με τη μέρα.  Πιο συγκεκριμένα η περιοχή τους θυμίζει εγκαταλελειμμένο μέρος, με παντελή έλλειψη υποδομών και αναπτυξιακών έργων. Χαρακτηριστικό, είναι το γεγονός ότι εν έτη 2016, δεν υπάρχουν καν ονόματα στις οδούς, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται ακόμα και ο ταχυδρόμος στην καθημερινή του εργασία. Η μια και μοναδική παιδική χαρά που υπάρχει για τα παιδιά δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει καθώς δεν έχει άδεια και δεν είναι πιστοποιημένη. Το μείζον ζήτημα όμως, είναι ότι είναι παραμελημένο το οδικό δίκτυο της περιοχής, το οποίο ενέχει μεγάλους κινδύνους , τόσο για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και για τους περαστικούς, κυρίως λόγω της ελλιπούς  φωταγώγησης και οδικής σήμανσης. Η δημοτική αρχή, ωστόσο, παραμένει αμέτοχη, και δεν προχωρά σε μέτρα αλλά και έργα για την αποτροπή ατυχημάτων, τροχαίων ή μη, γεγονός που την καθιστά ως την κυρίως υπεύθυνη σε περίπτωση επέλευσης του κινδύνου. Το σχέδιο πόλεως δεν προχωρά, το ίδιο και η αποχέτευση που έχει μείνει στα λόγια και πιο συγκεκριμένα στις προεκλογικές δεσμεύσεις  του Δημάρχου.

Υπό συζήτηση τέθηκαν, επίσης, θέματα καθαριότητας και υγιεινής της περιοχής, για τα οποία οι κάτοικοι όντας αγανακτισμένοι έκαναν λόγο για μια δημοτική αρχή «φάντασμα».  Τα βασικότερα εξ αυτών ήταν αυτά του καθαρισμού του ρέματος και των δρόμων από λύματα και σκουπίδια, καθώς και η αντικατάσταση των σπασμένων κάδων απορριμμάτων με νέους.  Ζητείται, λοιπόν, από τους κατοίκους να καταβάλλουν υψηλά δημοτικά τέλη μέσω των λογαριασμών ύδρευσης, χωρίς ωστόσο οι ίδιοι να απολαμβάνουν των προνομίων και της μεταχείρισης που δικαιούνται από τον Δήμο.  Για το λόγο αυτό απαιτούν από τη δημοτική αρχή το αυτονόητο, να επιληφθεί, δηλαδή, της κατάστασης και να θέσει ένα νέο πρόγραμμα αναμόρφωσης της περιοχής τους, έστω και καθυστερημένα.  

Μετά από την καταγραφή όλων των παραπάνω προβλημάτων, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κος Μερτύρης, δεσμεύτηκε την άμεση ανάδειξή τους στο δημοτικό συμβούλιο, και να ηγηθεί της προσπάθειας για άμεση επίλυσή τους.  Για μια ακόμα φορά, αποδεικνύεται η έλλειψη κοινωνικής μέριμνας από μεριάς της δημοτικής αρχής, η οποία έχει πλήρως επαναπαυθεί περιμένοντας  να αποδείξει  την ύπαρξη της ένα μήνα πριν τις εκλογές «μπαλώνοντας»  προσωρινά με αυτό τον τρόπο ουσιαστικές ανάγκες των δημοτών.

Συνοψίζοντας, ο κος Μερτύρης απένειμε τα ευχαριστήριά του προς τους παρευρισκόμενους, για την παρουσία τους σε αυτή την εκδήλωση, τονίζοντας παράλληλα τη σημαντικότητα της παρουσίας τους σε παρόμοιες εκδηλώσεις και συμμετοχής τους στα κοινά. Τέλος, τους παρότρυνε να εμείνουν στις θέσεις τους και να ενισχύσουν αυτή την συλλογική προσπάθεια, μη υποκύπτοντας σε εκβιασμούς και πιέσεις διάφορων άλλων παραγόντων .

 Επιστροφή

Αφήστε το σχόλιό σας

Για να μπορείτε να βαθμολογήσετε ή να απαντήσετε σε σχόλια ή να διαγράψετε κάποιο σχόλιό σας: Εγγραφή
Όνομα: