Ο δικτυακός μας τόπος ενδέχεται να καταχωρήσει πληροφορίες στον υπολογιστή σας που να μας επιτρέπουν να σας αναγνωρίζουμε σε επόμενη επίσκεψη χωρίς να απαιτηθούν στοιχεία πρόσβασης

Δελτίο τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο της 17/05/2016

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτία Τύπου
26 Μαΐου 2016 18:54 | 607 Προβολές

Δελτίο τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο της 17/05/2016

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Μάιου του 2016 στο Δημοτικό Κατάστημα της Παλλήνης, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία συζητήθηκαν σωρεία σοβαρών θεμάτων που αφορούν τον Δήμο.

Η συνεδρίαση του ΔΣ ξεκίνησε με μια σειρά αναγγελιών και έργων τα οποία θα γίνουν στον δήμο Παλλήνης θυμίζοντας έντονα προεκλογική περίοδο. Ευχή όλων μας είναι να πραγματοποιηθούν γιατί δυστυχώς η δημοτική αρχή έχει μείνει μόνο στα λόγια. Μία από τις εξαγγελίες αφορούσε και το θέμα της αποχέτευσης. Αυτήν την μία υπογραφή για να έχουμε αποχέτευση σε όλο το δήμο μας, ακόμα την περιμένουμε. Πέρα όμως από αυτά είδαμε αλλαγή στρατηγικής στο θέμα αυτό. Κάντζα και Φούρεσι δεν πάνε Ψυτάλλεια αλλά στο ΚΕΛ Παιανίας-Κορωπίου. Ο αγωγός  στην Λεωφ. Λαυρίου είναι σε ένα μεγάλο ποσοστό έτοιμος εδώ και χρόνια αλλά όταν το λέγαμε στον κο Ζούτσο μας έλεγε ή όλος ο δήμος θα αποχετευτεί  στην Ψυττάλεια ή κανένας και μας κατηγορούσε έντονα ότι υπονομεύουμε την προσπάθεια του.  Τραγική στρατηγική για όλο τον δήμο. Πάντως σε αυτό το σημείο είμαστε επιφυλακτικοί και εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του Αγ. Νικολάου γιατί για αυτήν την περιοχή δεν έχει αναφέρει τίποτα.

Στην συνέχεια σειρά είχαν τα εκτός ημερησίας θέματα τα οποία είχαν να κάνουν με την καθημερινότητα του δήμου.  Η  παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης έθεσε για πολλοστή φορά το θέμα του τρόπου των προμηθειών και των αναθέσεων διαγωνισμών στο δήμο μας. Συγκεκριμένα για προμήθεια συγκεκριμένου υλικού γίνεται ανάρτηση της προκήρυξης του διαγωνισμού Μεγάλη Πέμπτη μεσημέρι στην διαύγεια με καταληκτική ημερομηνία για συμμετοχή στον διαγωνισμό την Τρίτη του Πάσχα, η οποία αξίζει να σημειωθεί ήταν και αργία λόγω μεταφοράς της εργατικής πρωτομαγιάς. Έπρεπε λοιπόν όποιος ήθελε να συμμετέχει να μαζέψει τα απαραίτητα έγραφα μέσα στις ημέρες του Πάσχα. Τελείως τυχαία ο «μόνιμος προμηθευτής» του κου Ζούτσου ήταν ο μόνος που είδε την προκήρυξη και κατάφερε να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα έγραφα. Μάλιστα το υλικό το προσέφερε σε τιμή αυξημένη κατά 50% σε σχέση με άλλον διαγωνιζόμενο, οποίος όταν έκανε ένσταση για την διαδικασία που τηρήθηκε, αυτή απορρίφθηκε ως αβάσιμη. Το κερασάκι της υπόθεσης  ήταν ότι ο μόνιμος  «προμηθευτής» θα έπαιρνε το συγκεκριμένο υλικό από τον δεύτερο διαγωνιζόμενο. Το υλικό για την ιστορία ήταν σακούλες σκουπιδιών για τα «απορρίμματα» του δήμου μας.

Στη συνέχεια σε πρωτεύον θέμα της συνεδρίασης αναδείχθηκε η δημιουργία του χώρου πολλαπλών χρήσεων και καταστήματος επί της Πλατείας Μακεδονίας, στο Πανόραμα Παλλήνης. Ο δήμαρχος δεχόμενος σειρά έντονων πιέσεων αποφάσισε, επιτέλους, να φέρει το θέμα σε διαβούλευση.. Για μια ακόμα φορά, επέλεξε να εφαρμόσει ξανά τις ψηφοθηρικές του τακτικές, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί σαφώς επί του θέματος, καθώς και να λάβει οριστικές αποφάσεις  επιλέγοντας  λύσεις οι οποίες σε βάθος χρόνου θα είναι σε βάρος του δήμου μας. Ειδικότερα, ο δήμαρχος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αγνοώντας την επιθυμία των πολιτών για την κατασκευή ενός έργου που θα φέρει ανάπτυξη στην περιοχή, χωρίς παράλληλα να αλλοιώσει τον φυσικό πλούτο και τον χαρακτήρα της, δήλωσε ότι το μέγεθος της κατασκευής θα είναι στα 100 τ.μ. κάνοντας το λάθος να δεσμεύσει σε αυτό το μέγεθος και τον συντελεστή δόμησης. Δηλαδή σε μια έκταση 9000τμ στο μέλλον ο δήμος να μην μπορεί να κατασκευάσει και κάτι άλλο. Σύσσωμη η αντιπολίτευση και κυρίως η δική μας παράταξη ζήτησε από την δημοτική αρχή αν δεν έχει σκοπό να πραγματοποιήσει έργο πάνω από 100τ.μ να επιλέξει τουλάχιστον τέτοιους όρους δόμησης ώστε στο μέλλον να μπορεί ο χώρος της πλατείας να αναπτυχθεί και περεταίρω.

Τέλος, η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από το μείζον ζήτημα της χαριστικής εξυπηρέτησης επιλεγμένων δημοτών, από την δημοτική αρχή, η οποία έχει προχωρήσει σε παραγραφή χρεών τους προς τον Δήμο. Πιο συγκεκριμένα, παραγράφηκαν οικονομικές εκκρεμότητες των δημοτών προς την δημόσια υπηρεσία ύδρευσης, η οποία ως πρακτική παραβιάζει κάθε κανόνα ισότητας, ισονομίας, αξιοκρατίας και αμεροληψίας μεταξύ των δημοτών. Η τακτική αυτή έχει παρατηρηθεί ότι ακολουθείται επανειλημμένως από την δημοτική αρχή, καθιστώντας τον κο Ζούτσο ως τον κύριο υπόλογο για μια τόσο αντιδεοντολογική και παράνομη πράξη, και οφείλει να λογοδοτήσει ενώπιον των πολιτών αλλά και ολόκληρου του Δ.Σ. Ωστόσο το ζήτημα δεν έχει λήξει, καθώς η παράταξή μας το παρακολουθεί στενά, θα ασκήσει ενδελεχή έλεγχο και θα επανέλθει με νεότερα στοιχεία.

 

 Επιστροφή

Αφήστε το σχόλιό σας

Για να μπορείτε να βαθμολογήσετε ή να απαντήσετε σε σχόλια ή να διαγράψετε κάποιο σχόλιό σας: Εγγραφή
Όνομα: