Ο δικτυακός μας τόπος ενδέχεται να καταχωρήσει πληροφορίες στον υπολογιστή σας που να μας επιτρέπουν να σας αναγνωρίζουμε σε επόμενη επίσκεψη χωρίς να απαιτηθούν στοιχεία πρόσβασης

Δελτίο τύπου για την ανοιχτή – δημόσια συζήτηση του συνδυασμού μας με κατοίκους των Εργατικών Κατοικιών 1 Παλλήνης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτία Τύπου, Παλλήνη
19 Ιανουαρίου 2016 11:27 | 333 Προβολές

Δελτίο τύπου για την ανοιχτή – δημόσια συζήτηση του συνδυασμού μας με κατοίκους  των Εργατικών Κατοικιών 1 Παλλήνης

Πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη 13/01 η ανοιχτή δημόσια συζήτηση που διοργάνωσε ο Συνδυασμός « Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη, Πόλεις  για να Ζεις » στα γραφεία του συλλόγου των Εργατικών Κατοικιών 1 Παλλήνης  με κατοίκους της περιοχής.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού, κος Παναγιώτης Μερτύρης, ξεκινώντας την ομιλία του ευχαρίστησε την Πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου για την παραχώρηση της αίθουσας αλλά και για την  πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν προκειμένου να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η σημερινή εκδήλωση.  Στη συνέχεια παρουσίασε τον συνδυασμό « Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη, Πόλεις για να Ζεις», τονίζοντας ότι απαρτίζεται από μια πολυσυλλεκτική ομάδα πολιτών που ανεξάρτητα και αδέσμευτα από πολιτικά κόμματα και προσωπικές ιδεολογίες, έχει ένα κοινό στόχο : Να προσπεράσουν και να εξαλείψουν ό,τι παλαιοκομματικό εμπόδιο βρουν μπροστά τους και να διαμορφώσουν ένα νέο ήθος στην πολιτική, το οποίο η κοινωνία μας έχει ανάγκη πιο πολύ από ποτέ.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν έντονα παράπονα για τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή, τονίζοντας συγκεκριμένα ότι βρίσκονται σε αποκλεισμό και η περιοχή τους έχει «γκετοποιηθεί». Η καθημερινότητα τους αντί να καλυτερεύει γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη με τα προβλήματα να διογκώνονται μέρα με τη μέρα. Τα μαγαζιά έχουν κλείσει και  οι κάτοικοι δυσκολεύονται να καλύψουν διάφορες βασικές ανάγκες. Η συγκοινωνία είναι σχεδόν ανύπαρκτη και πολλές φορές αναγκάζονται να περιμένουν ώρες προκειμένου να μετακινηθούν ακόμα και λίγα χιλιόμετρα έως το κέντρο της Παλλήνης. Ο ανύπαρκτος φωτισμός της περιοχής καθώς και η ελλιπής αστυνόμευση έχουν οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας. Τα σκουπίδια, οι σπασμένοι κάδοι, η εγκαταλειμμένη παιδική χαρά επιβαρύνουν και άλλο την ήδη διαμορφωμένη άσχημη εικόνα της περιοχής. Οι κάτοικοι μας ενημέρωσαν ότι η δημοτική αρχή αδιαφορεί προκλητικά για τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, για τον κίνδυνο που διατρέχουν καθημερινά αλλά και για τις επιπτώσεις στην ίδια τους την ζωή. Ο φόβος κυριαρχεί μέσα στο ίδιο τους το σπίτι και πρέπει άμεσα να γίνουν στοχευόμενες ενέργειες από την Δημοτική Αρχή και να μπει επιτέλους μια τάξη σε όλη αυτή την χαώδη κατάσταση που επικρατεί.

Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κος Μερτύρης, κατέγραψε όλα τα παραπάνω που ακούστηκαν από τον σύλλογο και τους κατοίκους και δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει στο δημοτικό συμβούλιο και να πιέσει προκειμένου να δοθούν λύσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο Κοινωνικό πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής, τονίζοντας ότι αυτό φαίνεται με πράξεις και όχι με λόγια και η εικόνα μιλάει από μόνη της.

Τέλος, ευχαρίστησε θερμά  τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκρισή τους  στο κάλεσμα του συνδυασμού και τους παρότρυνε σε συνεργασία, να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια, να έρχονται στα δημοτικά συμβούλια, να ενημερώνονται και κυρίως να μην αφήνουν να λαμβάνονται αποφάσεις για αυτούς, χωρίς αυτούς. «Η συμμετοχή σας κρίνεται απαραίτητη, εγώ προσωπικά δηλώνω παρών και δεσμεύομαι στην απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Δήμου Παλλήνης και των Δημοτών του», τόνισε χαρακτηριστικά.

 
Επιστροφή

Αφήστε το σχόλιό σας

Για να μπορείτε να βαθμολογήσετε ή να απαντήσετε σε σχόλια ή να διαγράψετε κάποιο σχόλιό σας: Εγγραφή
Όνομα: