Ο δικτυακός μας τόπος ενδέχεται να καταχωρήσει πληροφορίες στον υπολογιστή σας που να μας επιτρέπουν να σας αναγνωρίζουμε σε επόμενη επίσκεψη χωρίς να απαιτηθούν στοιχεία πρόσβασης

Δελτίο Τύπου για την ανοιχτή – δημόσια συζήτηση του συνδυασμού μας με κατοίκους της Παλλήνης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτία Τύπου, Παλλήνη
19 Νοεμβρίου 2015 23:44 | 531 Προβολές

Δελτίο Τύπου για την ανοιχτή – δημόσια συζήτηση του συνδυασμού μας με κατοίκους της Παλλήνης

Με μαζική προσέλευση των δημοτών της Παλλήνης  πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή  – δημόσια συζήτηση που διοργάνωσε ο συνδυασμός «Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη, Πόλεις  για να Ζεις », στο Δημοτικό Κατάστημα της  Παλλήνης.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού, κος Παναγιώτης Μερτύρης, στην εισαγωγή του τόνισε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του πολιτικό αλλά έναν άνθρωπο που είναι γέννημα θρέμμα της Παλλήνης, μεγάλωσε και δραστηριοποιείται επαγγελματικά όλα αυτά τα χρόνια στον Δήμο, αγαπάει τον τόπο του και θέλει να προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις.  Ο συνδυασμός που  έχει την τιμή να ηγείται, είναι  μια ομάδα ανθρώπων, ανεξάρτητη και  πολυσυλλεκτική, μια ομάδα όπου ενώθηκαν οι δημιουργικές και υγιείς δυνάμεις της Ανθούσας, του Γέρακα και  της Παλλήνης  για μια καλύτερη Τοπική Αυτοδιοίκηση, για έναν καλύτερο Δήμο Παλλήνης.

Ο Παναγιώτης Μερτύρης τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει μεγάλες ευθύνες για τον τρόπο που λειτουργεί  όλα αυτά τα χρόνια , με αποτέλεσμα να μην μπορεί  δυστυχώς να ανταποκριθεί  στις ανάγκες του σήμερα . Οφείλει να προσαρμοστεί στη  νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί , να αλλάξει τρόπο σκέψης, να αναδείξει το κοινωνικό της πρόσωπο, να μην δέχεται παθητικά προτεινόμενα προγράμματα  αλλά να προχωρήσει σε καινοτομίες, να εφαρμόσει νέες ιδέες και να υλοποιήσει προγράμματα και δράσεις που θα έχουν ως κύριο και μοναδικό στόχο το συμφέρον του πολίτη.

Η συζήτηση ξεκίνησε  με τον κο Μερτύρη να κάνει αναφορά σε βασικά προβλήματα που ταλανίζουν τον Δήμο Παλλήνης  τα τελευταία χρόνια.  Αναφέρθηκε στο θέμα της αποχέτευσης , τονίζοντας πως  ο Δήμαρχος και η παράταξή του κορόιδευαν τους δημότες , βγάζοντας φωτογραφίες προεκλογικά και διαλαλώντας παντού ότι λείπει μόνο μια υπογραφή, μόνο και μόνο για να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Ξεκαθάρισε ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης και δεν πρόκειται να λυθεί εάν δεν το αποφασίσουν οι αρμόδιοι αλλά εάν και ο Δήμος δεν ασκήσει πίεση και προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. «Το να βγάζουμε φωτογραφίες και να « ασχολούμαστε» ένα μήνα πριν τις εκλογές σίγουρα δεν αρκεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο σοβαρότατο θέμα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και είναι αυτό της διαχείρισης του Δημόσιου Χρήματος.  Χρησιμοποίησε συγκεκριμένα την περίπτωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αποκαλώντας το βιτρίνα χωρίς περιεχόμενο καθώς το πόσο που αντιστοιχεί στον κάθε δικαιούχο είναι εξευτελιστικό, ενώ την ίδια ώρα ο Δήμος δαπανά τεράστια ποσά να περπατάνε οι άνεργοι με ψυχολόγους ,να αναθέτει σε συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία υποθέσεις του Δήμου και άλλες παρόμοιες δράσεις, στήνοντας με αυτό τον τρόπο μια «επιχείρηση» η οποία λειτουργεί εις βάρος των πολιτών.  Τόνισε ότι η δημοτική αρχή έχει χάσει τελείως τον προσανατολισμό της και κύριο μέλημα της αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε θα έπρεπε να είναι μια σειρά κοινωνικών δράσεων προκείμενου να σταθούμε αλληλέγγυοι και να αντιμετωπίσουμε με αξιοπρέπεια την περίοδο που διανύουμε.

Τέλος αναφορά έκανε και στα οικονομικά σκάνδαλα που Δήμου που  δεν έχουν τελειωμό και όσο  και να προσπαθούν να τα αποκρύψουν, αυτά βγαίνουν στην επιφάνεια.  Αλλά και στα υπέρογκα ποσά που έχει σπαταλήσει ο Δήμος, για παράδειγμα για την ανακαίνιση του χώρου που πραγματοποιείται αυτή την στιγμή η συζήτηση (το ποσό αγγίζει τις 800.000 ευρώ), όπως και για την αναβάθμιση της πλατείας (350.000 ευρώ). Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι μια πλατεία που δεν έχει καταλάβει κανείς  ποιες εργασίες εκτελέστηκαν και ένα δημοτικό κατάστημα που με τις πρώτες βροχές πλημμύρισε και  οι υπάλληλοι έβγαζαν τα νερά με τους κουβάδες.

Τον λόγο πήραν οι δημότες εκφράζοντας μια σωρεία παραπόνων για την αποχέτευση, για το σχέδιο πόλεως, για την καθαριότητα, για τα δημοτικά τέλη που αυξήθηκαν, για την συγκοινωνία, για τις ανύπαρκτες στάσεις, για την ελλιπή αστυνόμευση (ειδικά στις περιοχές εκτός Σχεδίου), για το παρκινγκ, για τα πεζοδρόμια και για πολλά ακόμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες στην καθημερινότητά τους και στις γειτονιές τους. Παρόντες ήταν και οι εκπρόσωποι διάφορων συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εκφράζοντας και αυτοί με την σειρά τους, τα θέματα και τους προβληματισμούς τους που αφορούν την περιοχή τους. Ο κος Μερτύρης κατέγραψε όλα τα παράπονα αλλά και όλες τις ιδέες που ακούστηκαν από συλλόγους, φορείς και πολίτες και δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει στο δημοτικό συμβούλιο και να πιέσει  προκειμένου να δοθούν λύσεις. Ενημέρωσε επίσης τους παρευρισκόμενους ότι έχουν προγραμματιστεί αντίστοιχες ανοιχτές δημόσιες συζητήσεις στις γειτονιές τους όπου θα ενημερωθεί πιο αναλυτικά για τις ανάγκες τους.

Στο τέλος της συζήτησης ο κος Μερτύρης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι προεκλογικές του δεσμεύσεις ήταν να είναι δίπλα στον πολίτη και στις όποιες διεκδικήσεις του και δεν ξεχνάει ποτέ ούτε την εντολή που του δώσανε, ούτε ποιο είναι το καθήκον του. Κάλεσε τους πολίτες σε συμμετοχή, σε συνεργασία, να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια του συνδυασμού, να έρχονται στα δημοτικά συμβούλια, να ενημερώνονται και κυρίως να μην αφήνουν να παίρνονται αποφάσεις για αυτούς, χωρίς αυτούς. «Είμαι δίπλα σας και θα υπηρετήσω τα συμφέροντα σας χωρίς καμία ιδιοτέλεια», τόνισε χαρακτηριστικά. 
Επιστροφή

Αφήστε το σχόλιό σας

Για να μπορείτε να βαθμολογήσετε ή να απαντήσετε σε σχόλια ή να διαγράψετε κάποιο σχόλιό σας: Εγγραφή
Όνομα:


Βασιλείου Απόστολος 21 Νοεμβρίου 2015 22:39
Είμαι δημότης Ανθούσας και θα ήθελα εκτός από αυτά τα σοβαρά που συζητήσατε να μας ενημερώσετε υπεύθυνα για το θέμα της ένταξης στο σχέδιο πόλης της Κοινότητας Ανθούσας. Είναι απαράδεκτο εν έτει 2015 να χτίζουμε σχολεία, γυμναστήρια στην Κοινότητα μας και τα ακίνητά μας να θεωρούνται αυθαίρετα.
Παρακαλώ απαντήστε μου.
0Συμφωνώ0ΔιαφωνώΑπαντήστε