Ο δικτυακός μας τόπος ενδέχεται να καταχωρήσει πληροφορίες στον υπολογιστή σας που να μας επιτρέπουν να σας αναγνωρίζουμε σε επόμενη επίσκεψη χωρίς να απαιτηθούν στοιχεία πρόσβασης

Δήμος Παλλήνης: Αναθέτουν έργα πριν καν αποφασίσουν οι αρμόδιες επιτροπές! Βίντεο - Φωτογραφίες

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτία Τύπου
9 Σεπτεμβρίου 2015 18:09 | 861 Προβολές

Μείζον θέμα έχει προκύψει στον Δήμο Παλλήνης μετά την αποκάλυψη που έκανε ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κος Παναγιώτης Μερτύρης, για τις εργασίες ανακαίνισης  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα. Όπως κατήγγειλε ο κος Μερτύρης στο  Δημοτικό Συμβούλιο της προηγούμενης Τρίτης, στις 24/07 είχε συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου για ν’ αναθέσουν το έργο "ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Δ.Ε. ΓΕΡΑΚΑ ΑΡ. ΜΕΛ. 08/2015" σε συγκεκριμένο εργολάβο, ο όποιος  όμως είχε ξεκινήσει τις εργασίες ανακαίνισης πριν από τις 24/07. Ο κος Ζούτσος δεν αμφισβήτησε το γεγονός και το δικαιολόγησε λέγοντας πως  όλο αυτό έγινε προκειμένου να επισπευτούν οι διαδικασίες ανακαίνισης και να προλάβουν να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Δεν μας είπε όμως γιατί βιαζόταν να επισπεύσει τις διαδικασίες ανακαίνισης και όχι την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ώστε η διαδικασία να είναι τυπική και σωστή, να προκύπτει διαφάνεια και κέρδος για τον Δημότη και να δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους επαγγελματίες να συμμετέχουν ισότιμα στην διαδικασία επιλογής .

Είναι προφανές ότι η στόχευση της δημοτικής αρχής δεν είναι το συμφέρον του δημότη όταν ακολουθούνται προσχεδιασμένες και κυρίως αδιαφανείς διαδικασίες και εξυπηρετούνται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι λειτουργούν χωρίς κανένα ίχνος υπευθυνότητας, παραβιάζουν καθημερινά τα δικαιώματα των δημοτών, καλύπτονται πάντα πίσω από την πλειοψηφία και με τρόπο αυταρχικό, αποφασίζουν και διατάζουν, μη έχοντας την διάθεση να δείξουν κανένα σεβασμό στις επίσημες διαδικασίες και στα όργανα που τις αποτελούν.

Παρακάτω σας παραθέτουμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοτική Αρχή αλλά και την τοποθέτηση του κου Μερτύρη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σας ενημερώνουμε πως σκοπεύουμε να κινήσουμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες  προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αδιαφάνειας  και διαφθοράς που επικρατούν στον Δήμο μας. 




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 24.07.2015pdf55kb
ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Δ.Ε. ΓΕΡΑΚΑ , ΑΡ.ΜΕΛ.:08/2015pdf76kb


Επιστροφή

Αφήστε το σχόλιό σας

Για να μπορείτε να βαθμολογήσετε ή να απαντήσετε σε σχόλια ή να διαγράψετε κάποιο σχόλιό σας: Εγγραφή
Όνομα: