Ο δικτυακός μας τόπος ενδέχεται να καταχωρήσει πληροφορίες στον υπολογιστή σας που να μας επιτρέπουν να σας αναγνωρίζουμε σε επόμενη επίσκεψη χωρίς να απαιτηθούν στοιχεία πρόσβασης

Νίκος Καρβελάς - 1ο ΓΕΛ Παλλήνης: 3η Θέση στην Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παλλήνη, Τύπος
20 Ιουλίου 2015 10:10 | 715 Προβολές

Νίκος Καρβελάς - 1ο ΓΕΛ Παλλήνης: 3η Θέση στην Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας

Ο απόφοιτος της Γ΄ Λυκείου του σχολείου μας (1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ) Καρβελάς Νικόλαος, κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο στην 26η ΔΙΕΘΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ( I.B.O) η οποία πραγματοποιήθηκε στην πόλη AARHUS της ΔΑΝΙΑΣ.

Η Διεύθυνση του Σχολείου και ο Σύλλογος Καθηγητών συγχαίρει τον μαθητή μας Καρβελά Νίκο και του εύχεται ακόμα υψηλότερες διακρίσεις!

Μπουντουβάς Τάσος

Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κος Παναγιώτης Μερτύρης, οι Δημοτικοί & Τοπικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη - Πόλεις για να ζεις», συγχαίρουν τον Νικόλαο Καρβελά γιο την διάκριση αυτή και του εύχονται να συνεχίσει να κάνει περήφανους τους συμπολίτες του αλλά και όλους τους Έλληνες!


Στην Ελληνική αποστολή συμμετείχαν και οι μαθητές Διονύσιος Γαζής του Π. ΓΕΛ Ιωνιδείου Σχολής, Μιχαήλ Δεληβοριάς του Π.Π. ΓΕΛ Πανεπιστημίου Πατρών, Δέσποινα Καλούση του Ιδιωτικού ΓΕΛ Μ.Ν. Ράπτου και Νικόλαος Καρβελάς του 1ου ΓΕΛ Παλλήνης. Συνοδοί τους ήταν ο Δημήτριος Αρβανίτης, Ερευνητής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών και Ασημάκης Ταλαμάγκας, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

O διαγωνισμός διεξάγεται από την ΙΒΟ (International Biology Olympiad) και πραγματοποιείται εδώ και 26 χρόνια κάθε Ιούλιο σε διάφορες χώρες του κόσμου. Η Ελλάδα, μέσω της ΠΈΒ, συμμετέχει από το 2005 και είναι η πέμπτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια που πετυχαίνει διάκριση.Οι τέσσερεις μαθητές και μαθήτριες επιλέχτηκαν για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα, μεταξύ τριών χιλιάδων και πλέον μαθητών του Λυκείου οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ), που διοργανώνει η ΠΈΒ υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ.

Η διάκριση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη ότι είχαν να ανταγωνιστούν διακόσιους πενήντα μαθητές από 60 περίπου χώρες, που αποκτούν πολύ περισσότερες γνώσεις Βιολογίας από τα σχολεία της πατρίδας τους και προετοιμάζονται για την Ολυμπιάδα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι μαθητές μας, αμέσως μετά την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, παρακολούθησαν επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Βιολογικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Ίδρυμα ΙατροΒιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, που επιχείρησε να καλύψει τις ελλείψεις της παρεχόμενης Βιολογικής παιδείας στο Ελληνικό σχολείο, αφού μέχρι πριν λίγα χρόνια η Βιολογία και στις τάξεις του Λυκείου διδάσκονταν μόνο από μία ώρα εβδομαδιαίως, παρά την γενική παραδοχή ότι η Βιολογία είναι η επιστήμη του 21ου αιώνα. Οι συνεχείς επιτυχίες στις Διεθνείς Ολυμπιάδες είναι αποτέλεσμα τόσο της μεγάλης προσπάθειας μαθητών και εκπαιδευτικών όσο και της αναβάθμισης της Βιολογίας στο Λύκειο τα τελευταία χρόνια.

Πιστεύοντας ότι η εκπαίδευση και η έρευνα είναι οι καλύτερες "επενδύσεις" ενός λαού, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων, ευελπιστούμε ότι η πολιτεία θα ενισχύσει τους τομείς αυτούς αλλά και θα συνεχίσει να συμβάλει στην αναβάθμιση της διδασκαλίας της Βιολογίας στο Ελληνικό σχολείο.

Το κόστος συμμετοχής της αποστολής στην Διεθνή Ολυμπιάδα ανέλαβε το κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Πηγές
Παλλήνη PRESS
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Επιστροφή

Αφήστε το σχόλιό σας

Για να μπορείτε να βαθμολογήσετε ή να απαντήσετε σε σχόλια ή να διαγράψετε κάποιο σχόλιό σας: Εγγραφή
Όνομα:


Δημήτρης 21 Ιουλίου 2015 09:29
Μπράβο στο παλικάρι!
1Συμφωνώ0ΔιαφωνώΑπαντήστε

facebook   twitter   you tube

Σύνδεση

E-mail
Κωδικός
Εγγραφή / Ανάκτηση κωδικού

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας
για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα στο email σας.